Tasty Awards 2024 x Esquire: Τα εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου εστιατόριο που υπηρετεί κομψά την παραδοσιακή ή σύγχρονη έκφανση της εθνικής μας γαστρονομίας.

Γράφει: Esquire Editors 20 Φεβρουαρίου 2024

Η ελληνική κουζίνα -σύγχρονη και παραδοσιακή, στεριάς και θάλασσας- παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα αναβάθμισης τα τελευταία χρόνια, γίνεται και πάλι μόδα και, γενικότερα, αγαπιέται από κοινό και σεφ. 

Μέσω της κλασικής εκδοχής της έχει τη δυνατότητα να ανοίγει γευστικό διάλογο με τη μνήμη και το γαστρονομικό παρελθόν ενώ όταν υφίσταται μοντέρνες τεχνικές και καινούριες ιδέες εξελίσσει τη σχέση αυτή, σε έναν όμορφο εναρμονισμό με τις διεθνείς τάσεις, δίχως να χάνει στιγμή τον αυθεντικό της χαρακτήρα. 

Ακριβώς αυτό κάνουν και τα εστιατόρια της Αθήνας που είναι υποψήφια στην κατηγορία The Greeks των Tasty Awards 2024 x Esquire.

> Ψηφίζεις το αγαπημένο σου εστιατόριο ελληνικής κουζίνας εδώ.


* Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε μια ξεχωριστή τελετή στις 11 Μαρτίου 2024, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

ΧΟΡΗΓΟΙ TASTY AWARDS 24 x ESQUIRE

Βίκος

Βίκος Cola

Don Papa Rum

Lafazanis Winery

Metro Cash & Carry

Υποστηρικτής: Caffè L'Antico

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς

Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας