Τα Drakoulis Dry & Raw στην εποχή του Δημήτρη Κατριβέση

Ο πρωτοπόρος σεφ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Στράτο Δρακούλη, στα εστιατόρια της Βούλας και του Κολωνακίου.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Φεβρουαρίου 2020

Δεν χωρά αμφιβολία ότι πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες συνεργασίες της χρονιάς στην εστιατορική Αθήνα, καθώς ο χαρισματικός και πάντοτε πρωτοπόρος σεφ συμπράττει με τον απόλυτο artisan του κρέατος, σε ένα project που δείχνει πολλά περισσότερα από υποσχόμενο. Δημήτρης Κατριβέσης και Στράτος Δρακούλης ανοίγουν μία νέα σελίδα στην από χρόνια φιλία τους, με μία επαγγελματική συνεργασία που έρχεται να ταράξει το status της γευστικής σκηνής της πρωτεύουσας.

Τα Drakoulis Dry & Raw στην εποχή του Δημήτρη Κατριβέση

Ο ένας, πρωτοπόρος και υπεύθυνος της εισόδου της nikkei κουζίνας στην αθηναϊκή εστίαση. Ο άλλος ένας μαέστρος του steak που βάλθηκε να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο και τη γεύση της gourmand πόλης με έννοιες, όπως kobe και olive-fed wagyu. Kαι οι δύο μαζί ένα εκρηκτικό, ατίθασο δίδυμο, έτοιμο να δημιουργήσει μία νέα γαστρονομική σκηνή με πρωταγωνιστές τα premium κοπής κρέατα από την Αυστραλία, την Ιαπωνία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες και θιασώτες όλους τους foodies της πόλης.

ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ 4
ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ 3
ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ 2

Ήδη το Limited Edition Menu, Matsusaka Wagyu Meat, που υπογράφει ο Δ. Κατριβέσης, με αναπάντεχες επιλογές, όπως το Steak tartare με brandy και χαβιάρι, το Wagyu Nigiri, αλλά και το Matsusaka Fat Ice Cream, είναι από μόνο του μια πρόγευση/απόδειξη ότι οι νέες προτάσεις του Drakoulis Dry & Raw θα είναι μία delicious γαστρονομική ανατροπή.

ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΗΣ 5

Διάβασε ακόμη για την (μάλλον) καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη, την fusion έκπληξη του ΥΤΟΝ The Y Project, τον Ferran Adrià που ανοίγει το elBulli1846 την άνοιξη και τον πρέσβη της ελληνικής κουζίνας του σήμερα Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα