Ας μιλήσουμε λίγο για την υπεύθυνη ψαροφαγία

Πότε είναι τελικά η ιδανικότερη περίοδος για να φας ψάρι και γιατί.

Γράφει: Tasty-guide.gr 29 Ιανουαρίου 2021

Το τέλος του φθινοπώρου και η αρχή του χειμώνα, εν αντιθέσει με το τι μπορεί να πίστευες μέχρι τώρα, είναι μία εξαιρετική περίοδος για τα μεσογειακά ψάρια. Και ναι, εννοούμε αυτό που κατάλαβες: Είναι η ιδανικότερη περίοδος για να τρως ψάρι. Μπορεί παλαιότερα το καλό ψάρι να ήταν σχεδόν είδος πολυτελείας αλλά πλέον έχει γίνει αρκετά πιο προσιτό. Το σημείο-κλειδί ωστόσο για τη σωστή αντιμετώπισή του και ειδικά στο κομμάτι της κατανάλωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εποχικότητα - κάτι που ο κάθε foodie θα πρέπει να έχει υπόψιν αν επιθυμεί να τρώει για πολύ καιρό ακόμη ψάρια και θαλασσινά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει μία περιουσία.

Πέρα από αυτά, το ψάρι θεωρείται απαραίτητο στο πλαίσιο μία ισορροπημένης υγιεινής διατροφής, καθώς αποτελεί την κύρια πηγή Ω3 λιπαρών, που έχουν αρκετές ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα