Ας μιλήσουμε λίγο για την υπεύθυνη ψαροφαγία
Πότε είναι τελικά η ιδανικότερη περίοδος για να φας ψάρι και γιατί.
Το τέλος του φθινοπώρου και η αρχή του χειμώνα, εν αντιθέσει με το τι μπορεί να πίστευες μέχρι τώρα, είναι μία εξαιρετική περίοδος για τα μεσογειακά ψάρια. Και ναι, εννοούμε αυτό που κατάλαβες: Είναι η ιδανικότερη περίοδος για να τρως ψάρι. Μπορεί παλαιότερα το καλό ψάρι να ήταν σχεδόν είδος πολυτελείας αλλά πλέον έχει γίνει αρκετά πιο προσιτό. Το σημείο-κλειδί ωστόσο για τη σωστή αντιμετώπισή του και ειδικά στο κομμάτι της κατανάλωσης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την εποχικότητα - κάτι που ο κάθε foodie θα πρέπει να έχει υπόψιν αν επιθυμεί να τρώει για πολύ καιρό ακόμη ψάρια και θαλασσινά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει μία περιουσία.
Πέρα από αυτά, το ψάρι θεωρείται απαραίτητο στο πλαίσιο μία ισορροπημένης υγιεινής διατροφής, καθώς αποτελεί την κύρια πηγή Ω3 λιπαρών, που έχουν αρκετές ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και άλλων θρεπτικών συστατικών.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης Δουκας