Επαναπροσδιορίζοντας το ψωμί στην Αθήνα

Τρία πεντανόστιμα spots που κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά τη χρονιά της πανδημίας. Και συνεχίζουν.

Ψωμί στην Αθήνα, μία όχι και τόσο εύκολη υπόθεση τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια. Και μιλώντας για ψωμί, εννοούμε πραγματικά καλό ψωμί. Και άλλα αρτοσκευάσματα αν θέλεις να το επεκτείνουμε. Ευτυχώς για όλους, τα new age αρτοποιεία που ξεπήδησαν αμέσως μετά τα lockdowns κάνουν κάτι παραπάνω από εξαιρετική δουλειά. Spots όπως τα παρακάτω.

Τρομερό Παιδί 

Το όνομά του από μόνο του σου τραβά την προσοχή όπως επίσης και ο εξαιρετικά feelgood και minimal χώρος του. Αλλά αυτά δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία για τα οποία το Τρομερό Παιδί έχει ήδη κερδίσει αρκετά μεγάλη δημοφιλία μεταξύ των foodies της Αθήνας, εδώ και περίπου 1 χρόνο. Και όχι μόνο αυτών. Το third wave bakery -κατ΄αντιστοιχία με το τρίτο κύμα καφέ- επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου αναδεικνύει το ψωμί ως προϊόν ανώτερης ποιότητας και ταυτόχρονα προσφέρει στους επισκέπτες του ό,τι θα έβρισκε κάποιος σε έναν καλό παριζιάνικο φούρνο. 

Διάβασε περισσότερα για το Τρομερό Παιδί εδώ.

Kora Bakery

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kora Bakery (@korabakery)

Το 2020 ήταν η χρονιά της πανδημίας. Ήταν όμως και η χρονιά που το όραμα, η επιμονή και το πάθος κάποιων ανθρώπων για δημιουργία μάς υπενθύμισε πώς δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προχωρήσουμε μπροστά. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η ιστορία της Ιάνθης Μιχαλάκη, που άφησε το πλάνο της να γίνει γιατρός για να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, τη ζαχαροπλαστική και τελικά να ανοίξει το δικό της αρτοποιείο στην Αθήνα, με τη συνεργάτιδά της, Μαρία Αλαφούζου. Με αυτό τον τρόπο γεννήθηκε το Kora Bakery, στο Κολωνάκι, όπου πρωταγωνιστούν τα προζυμένια ψωμιά και οι σφολιάτες με μεθόδους αργής ωρίμανσης, τα οποία φτιάνονται καθημερινά, κυριολεκτικά από το μηδέν, με τα πιο ποιοτικά υλικά. 

Διάβασε περισσότερα για το Kora Bakery εδώ.

Overoll

Η κοινή τους επιθυμία να φέρουν στην Αθήνα τη νοστιμιά του γαλλικού κρουασάν ένωσε τρεις νέους και πολλά υποσχόμενους ζαχαροπλάστες. Ο Άλκης Ζέρβας, ο Ιωάννης Κίκιρας και ο Σπύρος Παππάς κρύβονται πίσω από την ιδέα του Overoll, της πρώτης croissanterie στην Αθήνα που άνοιξε τις πόρτες της πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στο κέντρο της πόλης. Στην περίπτωσή του δε μιλάμε ακριβώς για φούρνο αλλά για μία υπέροχη croissanterie, που παρουσιάζει στο κοινό την κορυφαία εκδοχή του αγαπημένου εδέσματος που είδε ποτέ η πρωτεύουσα.

Διάβασε περισσότερα για το Overoll εδώ.

 

 


Διάβασε ακόμη για τα εστιατόρια με το καλύτερο κρέας στην Αθήνα, τα μάλλον κορυφαία αθηναϊκά σουβλάκια, το θαυμάσιο ελληνικό diner Γκαστόνε και το πεντανόστιμο Pelagos του Luca Piscazzi.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας