Πώς θα αναβαθμίσεις τα tools της κουζίνας σου

Μία ματιά στο παρελθόν, για γεύσεις που θα είναι πάντοτε επίκαιρες.

Γράφει: Esquire Editors 28 Δεκεμβρίου 2021

Οι γιαγιάδες μας διατηρούσαν σοφή στάση και τα μυστικά τους συνήθως μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Η τεχνική τους στην κουζίνα ειδικά, ήταν μοναδική. Δεν είναι τυχαίο το ότι χρησιμοποιούσαν σκεύη από μαντέμι. 

Πώς θα αναβαθμίσεις τα tools της κουζίνας σου

Το εν λόγω υλικό στο μεταξύ, επανέρχεται σταδιακά στην ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, γιατί κάνει διευκολύνει το μαγείρεμα και δεν περιέχει τεφλόν.

μαντέμι

Τα μαντεμένια τηγάνια και οι μαντεμένιες γάστρες είναι κατάλληλα για όλων των ειδών τις εστίες αλλά και για μαγείρεμα στη φωτιά ή το τζάκι, άρα ό,τι πρέπει δηλαδή για το χειμώνα που διανύουμε. 

μαντέμι

Στο mantemi.gr, εκτός από διαχρονικά μαντεμένια σκεύη υπάρχουν επίσης, πληροφορίες συντήρησης και καθαρισμού καθώς και συνταγές μαγειρικής που ταιριάζουν σε κάθε ουρανίσκο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα