Πώς θα αναβαθμίσεις τα tools της κουζίνας σου

Μία ματιά στο παρελθόν, για γεύσεις που θα είναι πάντοτε επίκαιρες.

Γράφει: Esquire Editors 28 Δεκεμβρίου 2021

Οι γιαγιάδες μας διατηρούσαν σοφή στάση και τα μυστικά τους συνήθως μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Η τεχνική τους στην κουζίνα ειδικά, ήταν μοναδική. Δεν είναι τυχαίο το ότι χρησιμοποιούσαν σκεύη από μαντέμι. 

Πώς θα αναβαθμίσεις τα tools της κουζίνας σου

Το εν λόγω υλικό στο μεταξύ, επανέρχεται σταδιακά στην ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, γιατί κάνει διευκολύνει το μαγείρεμα και δεν περιέχει τεφλόν.

μαντέμι

Τα μαντεμένια τηγάνια και οι μαντεμένιες γάστρες είναι κατάλληλα για όλων των ειδών τις εστίες αλλά και για μαγείρεμα στη φωτιά ή το τζάκι, άρα ό,τι πρέπει δηλαδή για το χειμώνα που διανύουμε. 

μαντέμι

Στο mantemi.gr, εκτός από διαχρονικά μαντεμένια σκεύη υπάρχουν επίσης, πληροφορίες συντήρησης και καθαρισμού καθώς και συνταγές μαγειρικής που ταιριάζουν σε κάθε ουρανίσκο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;

Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).

Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι

Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.

Ο Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα

Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Αυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο

Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα