Πώς θα αναβαθμίσεις τα tools της κουζίνας σου
Μία ματιά στο παρελθόν, για γεύσεις που θα είναι πάντοτε επίκαιρες.
Οι γιαγιάδες μας διατηρούσαν σοφή στάση και τα μυστικά τους συνήθως μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Η τεχνική τους στην κουζίνα ειδικά, ήταν μοναδική. Δεν είναι τυχαίο το ότι χρησιμοποιούσαν σκεύη από μαντέμι.
Το εν λόγω υλικό στο μεταξύ, επανέρχεται σταδιακά στην ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, γιατί κάνει διευκολύνει το μαγείρεμα και δεν περιέχει τεφλόν.
Τα μαντεμένια τηγάνια και οι μαντεμένιες γάστρες είναι κατάλληλα για όλων των ειδών τις εστίες αλλά και για μαγείρεμα στη φωτιά ή το τζάκι, άρα ό,τι πρέπει δηλαδή για το χειμώνα που διανύουμε.
Στο mantemi.gr, εκτός από διαχρονικά μαντεμένια σκεύη υπάρχουν επίσης, πληροφορίες συντήρησης και καθαρισμού καθώς και συνταγές μαγειρικής που ταιριάζουν σε κάθε ουρανίσκο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ cucina contemporanea του Ovio
Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςCupola, για dolce vita στο Παγκράτι
Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα
Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.
Γραφει Γιαννης Σπανος