Πώς θα αναβαθμίσεις τα tools της κουζίνας σου

Μία ματιά στο παρελθόν, για γεύσεις που θα είναι πάντοτε επίκαιρες.

Γράφει: Esquire Editors 28 Δεκεμβρίου 2021

Οι γιαγιάδες μας διατηρούσαν σοφή στάση και τα μυστικά τους συνήθως μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Η τεχνική τους στην κουζίνα ειδικά, ήταν μοναδική. Δεν είναι τυχαίο το ότι χρησιμοποιούσαν σκεύη από μαντέμι. 

Πώς θα αναβαθμίσεις τα tools της κουζίνας σου

Το εν λόγω υλικό στο μεταξύ, επανέρχεται σταδιακά στην ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, γιατί κάνει διευκολύνει το μαγείρεμα και δεν περιέχει τεφλόν.

μαντέμι

Τα μαντεμένια τηγάνια και οι μαντεμένιες γάστρες είναι κατάλληλα για όλων των ειδών τις εστίες αλλά και για μαγείρεμα στη φωτιά ή το τζάκι, άρα ό,τι πρέπει δηλαδή για το χειμώνα που διανύουμε. 

μαντέμι

Στο mantemi.gr, εκτός από διαχρονικά μαντεμένια σκεύη υπάρχουν επίσης, πληροφορίες συντήρησης και καθαρισμού καθώς και συνταγές μαγειρικής που ταιριάζουν σε κάθε ουρανίσκο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.