Το τυρί που θα απογειώσει το κυριακάτικο ΒΒQ σου

Τώρα η ΔΩΔΩΝΗ φέρνει το χαλλούμι, το αγαπημένο τυρί της Κύπρου στο πιάτο σου.

Γράφει: Esquire Editors 30 Νοεμβρίου 2023

Στον ανελέητο και ατέλειωτο αγώνα μου στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ για να βρω κάτι ελαφρύ, ποιοτικό και -κυρίως- γευστικό, για να προσθέσω στο καθιερωμένο μας κυριακάτικο ΒΒQ, βρήκα το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ. Το τυρί αυτό της Κύπρου από 100% κυπριακό αγελαδινό, πρόβειο και κατσικίσιο γάλα φαίνεται πως ήταν αυτό ακριβώς που έψαχνα τόσο καιρό: Η πεντανόστιμη πινελιά μέσα στην ημέρα μου που θα πήγαινε τα γεύματά μου ένα βήμα παρακάτω και που θα ανανέωνε γευστικά το ραντεβού της Κυριακής. 

Το κυριακάτικο ΒΒQ με τους φίλους μου απογειώθηκε, με το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ να γίνεται πια αναπόσπαστο κομμάτι του τραπεζιού μας. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα είναι πως πλέον παρατηρώ συχνά τους φίλους μου να παραμερίζουν τα κρέατά τους ούτως ώστε να προλάβουν ένα ακόμα κομμάτι από το τυρί της Κύπρου με την υπέροχη γεύση. 

Το τυρί που θα απογειώσει το κυριακάτικο ΒΒQ σου

Μπορεί να μην είμαι σεφ αλλά με την προσθήκη του χαλλουμιού ΔΩΔΩΝΗ στην κουζίνα μου νιώθω πως μπορώ να γίνω. Με ελαφριά επίγευση δυόσμου, με αξεπέραστη νοστιμιά, φρέσκο ως έχει αλλά και στο τηγάνι ή στη σχάρα, το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ μπορεί να σταθεί σε όλα τα πιάτα, καλύπτοντας μάλιστα επιτυχώς κάθε απαιτητικό ουρανίσκο. Προσεγμένο και γευστικό, το τυρί αυτό, από τότε που μπήκε στο ψυγείο μου και στα πιάτα μου έχει καταφέρει να χαρίσει μία ποιοτική νότα στα γεύματά μου και στους γευστικούς μου κάλυκες με τον πιο εύκολο μάλιστα τρόπο. Μαγειρεύεται με όποιον τρόπο θες και μπορείς να φανταστείς αλλά είναι γεγονός πως πάνω στη σχάρα και συνδυασμένο με το κρέας της επιλογής σου, η γεύση του χαλλουμιού απλώς εκτοξεύεται.

χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ

Το βάζω στις σαλάτες μου, συνοδεύω με αυτό τα ψητά μου, κρέατα και λαχανικά, ενώ ομολογώ πως το έχω δοκιμάσει και σε burger. Φυσικά, είναι περιττό να πω πως τρώγεται και σκέτο, χωρίς βέβαια να χάνει ίχνος από τη νοστιμιά του. Κάπως έτσι μάλιστα έχω καταφέρει να έχω το πιο γρήγορο και εύκολο σνακ, ανοίγοντας δηλαδή απλώς την πόρτα του ψυγείου μου και τη συσκευασία του χαλλουμιού ΔΩΔΩΝΗ

Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ

Κάθε μπουκιά είναι ξεχωριστή ενώ κάθε πιρουνιά με κάνει να νιώθω πως το τρώω για πρώτη φορά. Δροσερό, με γεύση ελαφριά που μπορεί να συνοδεύσει όλα τα γεύματα και όλα τα πιάτα, το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ παρασκευάζεται σύμφωνα με τις κυπριακές
παραδοσιακές τυροκομικές μεθόδους και με υψηλές
προδιαγραφές ποιότητας, κάτι που λέει πολλά. Χαμηλό σε θερμίδες, 316 kcal ανά 100g, το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες και αλάτι αλλά πλούσιο σε λιπαρά και πρωτεΐνες.

Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ

Το χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ διατίθεται στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Ελλάδα και Κύπρο, σε αεροστεγή συσκευασία 225g και μεταβλητού βάρους αντίστοιχα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr