Τσικνοπέμπτη| Οι experts του ψησίματος στην Ελλάδα προτείνουν πώς να κάνουμε τα πιο άπαιχτα κρέατα στο σπίτι
Πώς να φτιάξεις άπαιχτα κρέατα στο σπίτι σαν να ψήθηκαν στο καλύτερο ψητοπωλείο της πόλης
Αν έπρεπε να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε μερικές γενικές παραδοχές, σίγουρα η μία από αυτές θα ήταν πως ποτέ, κανείς και πουθενά δεν πέρασε καλά την Τσικνοπέμπτη έξω σε μαγαζί. Έχει άπειρη βαβούρα, άπειρο κόσμο, ατελείωτο "περίμενε” για τραπέζι, οι παραγγελίες αργούν, τα κρέατα ενδέχεται να φτάσουν κρύα και οι μπύρες ζεστές. Και επειδή πολλοί από εμάς περιμένουμε αυτή τη μέρα πώς και πώς κάθε χρόνο και δε θέλουμε να αφήσουμε κανέναν να μας τη χαλάσει, επιλέγουμε να ψήσουμε σπίτι. Τρως όσο θέλεις, όποτε θέλεις και όπως θέλεις.
Τώρα λοιπόν, λίγες μέρες πριν από την Τσικνοπέμπτη που οι homemade ψήστες έχουν ακονίσει μαχαίρια, έχουν σταμπάρει τα κρέατα που θα φτιάξουν και είναι έτοιμοι να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες φαγητού, είναι η στιγμή να τσεκάρουν αν έχουν όλα όσα χρειάζονται για να απογειώσουν τα ψητά τους. Πέρα από μια ικανή ψησταριά, αν υπήρχε ένα εγχειρίδιο του καλού ψήστη στο σπίτι, σίγουρα από αυτό δε θα έλειπαν και μερικά μαντεμένια σκεύη.
Τα μαντέμια είναι τα σκεύη που έχουν συζητηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τα τελευταία χρόνια. Και ο λόγος είναι ότι παρόλο που είναι από τα πιο παλιά παραδοσιακά σκεύη, όποιο φαγητό και αν ακουμπήσει πάνω τους η γεύση του γίνεται αξεπέραστη και το ψήσιμο του όπως πρέπει. Έλληνες μερακλήδες μάγειρες τα προτείνουν και τα ξαναπροτείνουν και η αλήθεια είναι πως αν δοκιμάσεις έστω και μία φορά φαγητό που ψήθηκε σε μαντέμι θα καταλάβεις τους λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο πάντα "πεινασμένος” George The Hungry Guy, o μερακλής Greek Masterchef και ο εξαιρετικός και πιο παραδοσιακός Δημήτρης Παπαζυμούρης, που μας κάνουν να πεινάμε με κάθε βίντεό τους.
@gmavropoulos Ψήσιμο steak: Αντικολλητικό Vs Μαντέμι ! Με ποιο τηγάνι έχεις καλύτερο αποτέλεμα? 🤔🥩 #georgethehungryguy #fyp #foryou #tiktokgreece #steak @LodgeCastIron.gr ♬ original sound - George The Hungry Guy
Καλά μαντεμένια σκεύη στην Ελλάδα θα βρούμε στην Lodge Cast Iron, η οποία μάλιστα έχει βάλει και όλα τα σκεύη σε έκπτωση με αφορμή της ημέρα της Τσικνοπέμπτης. Πρόκειται για έναν από τους πιο κορυφαίους κατασκευαστές μαντεμένιων μαγειρικών σκευών στον κόσμο για περισσότερο από έναν αιώνα. Τα σκεύη της Lodge διακρίνονται για την άριστη κατανομή της θερμοκρασίας τους, κάνοντας κάθε φαγητό να λιώνει στο στόμα, την εξαιρετική τους αντοχή και την ευελιξία τους, καθώς ταιριάζουν τέλεια σε κάθε τύπο εστίας, από τις επαγωγικές εστίες και τον φούρνο μέχρι και την απευθείας τη φωτιά και πάνω στη ψησταριά, κάνοντάς τα ιδανικά για πολλές διαφορετικές μαγειρικές εφαρμογές.
Εν όψει της Τσικνοπέμπτης συγκεντρώσαμε 4 μαντεμένια σκεύη από την Lodge Cast Iron που θα απογειώσουν τα ψησίματά μας, τα οποία μάλιστα έχουν έκπτωση, προσφέροντάς μας την τέλεια ευκαιρία να εξοπλίσουμε με όλα τα απαραίτητα την κουζίνα και το barbeque μας.
#1 Μαντεμένια πλάκα ψησίματος
Πρόκειται για μια πλάκα ψησίματος διπλής όψεως, που μπορεί να μπει πάνω σε κάθε, μα κάθε εστία (ηλεκτρική, κεραμική, επαγωγική ή εστία υγραερίου) και να ψήσει τέλεια κάθε κρέας ή συνοδευτικό. Και έτσι μπορούμε τη χρησιμοποιήσουμε παράλληλα με τη ψησταριά, ώστε να ψήνονται πολλά διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα ή ακόμα και να μην ανάψουμε καθόλου ψησταριά και να τα ψήσουμε όλα εκεί, ειδικά αν δεν είμαστε τεράστια παρέα.
Γενικότερα, αυτή η πλάκα ψησίματος είναι το τέλειο "εργαλείο” για την κουζίνα, ώστε όποτε θέλουμε να τη μετατρέπουμε σε μπάρμπεκιου και να ρίχνουμε οποιαδήποτε στιγμή μια μπριζόλα πάνω και να την έχουμε στο πιάτο μας πεντανόστιμη και καλοψημένη σε χρόνο dt.
Βρες την πλάκα ψησίματος σε έκπτωση εδώ
#2 Πρέσα για μπέργκερ
Το μυστικό που κάνει τα smash burgers τόσο αρρωστημένα νόστιμα είναι ότι πατώντας τα με μια πρέσα, ψήνονται μέσα στα ζουμιά και τα δικά τους λίπη. Αυτό επιτρέπει στα μπιφτέκια να αποκτήσουν μια ανεπανάληπτη, τραγανή επιφάνεια στο εξωτερικό τους, ενώ διατηρούν έναν χυμώδη και πλούσιο πυρήνα, που τα κάνει ακαταμάχητα. Και για το σωστό το τίμιο smash burger χρειαζόμαστε σίγουρα μια καλή πρέσα, με βαρύ και σταθερό σχεδιασμό, ώστε να ασκήσει την απαιτούμενη πίεση χωρίς πολλή δύναμη από εμάς. Plus, επειδή η πρέσα της Lodge έχει περάσει από διαδικασία seasoning, το μπιφτέκι δεν κολλάει πάνω της και έτσι δεν καταστρέφεται η τραγανή επιφάνειά της που με τόση προσοχή έχουμε δημιουργήσει.
Βρες την πρέσα σε έκπτωση εδώ
#3 Σχαροτήγανο
Με το σχαροτήγανο της Lodge μπορείς κάθε μέρα να τρως λες και είναι Τσικνοπέμπτη. Το σχαροτήγανο είναι ένα σκεύος που λειτουργεί σαν σχάρα και δίνει αυτή την καπνιστή νοστιμιά, αλλά μοιάζει με τηγάνι και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε εύκολα στην κουζίνα μας. Πάνω του μπορείς να πετάξεις οποιοδήποτε κρέας, είτε αυτό είναι ένα φιλέτο κοτόπουλο, είτε μια μοσχαρίσια μπριζόλα και να ψηθούν καταπληκτικά ή να ψήσεις ό,τι άλλο συνοδευτικό θέλεις, όπως λαχανικά και πιτούλες.
Βρες το σχαροτήγανο σε έκπτωση εδώ
#4 Το κλασικό μαντεμένιο τηγάνι
Το συγκεκριμένο μαντεμένιο τηγάνι είναι από τα πιο βασικά εργαλεία μιας κουζίνας. Από τη στιγμή που θα το πάρεις η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα χρησιμοποιήσεις άλλο σκεύος. Η πολυχρηστικότητα και η αθεκτικότητά του το κάνουν αναντικατάστατο. Μέσα του μπορείς να κάνεις τα πάντα, από μια μπριζόλα που διατηρεί τους χυμούς της ή μια "μελωμένη” τηγανιά μέχρι αυγά και μπέικον για να βάλεις στα μπέργκερ σου.
Βρες το τηγάνι της Lodge σε έκπτωση εδώ
Φυσικά, στην Lodge μπορείς να βρεις πολλά διαφορετικά προϊόντα που θα κάνουν τα φαγητά σας ακραία, αλλά και διάφορα combos, τα οποία συμφέρουν πολύ γιατί αγοράζοντας μια φορά, έχεις εξοπλίσει την κουζίνα για πάντα μια και καλή.
Βρες όλα τα προίόντα της Lodge Cast Iron σε έκπτωση εδώ
* Η έκπτωση θα είναι διαθέσιμη μόνο για μέχρι την ημέρα της Τσικνοπέμπτης
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Τα φαγητά πολυτελείας που κάποτε δεν έτρωγε σχεδόν κανείς
Από τις premium κοπές μέχρι τον αστακό, όλα εκείνα τα εδέσματα που βρέθηκαν ιστορικά από τον πάτο στην κορυφή.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση
Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.
Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών
Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΠανεύκολες συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα
Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΗ fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi
Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο αστρονομικό ποσό που χρειάζεσαι για μία κράτηση για φαγητό στο διάστημα
To δείπνο δίπλα στα αστέρια θα σου κοστίσει κατιτίς παραπάνω.
Γραφει Παυλος Κρουστης