Food gadgets για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου αυτές τις γιορτές

Γιατί, τελικά, στην κουζίνα πρέπει να περνάς καλά.

Μπορεί, λοιπόν, κάποιοι purists να πιστεύουν ότι ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι κι ένα μαντεμένιο σκεύος είναι τα μοναδικά δύο εργαλεία που χρειάζεσαι στην κουζίνα, όμως η αλήθεια να λέγεται: χάνεται ένα μεγάλος μέρος της ψυχαγωγίας έτσι. Γιατί τι είναι, τελικά, ένας foodie χωρίς τα gadgets του;

Ακολουθεί μία λίστα γεμάτη από έξυπνα και πρωτότυπα εργαλεία. Κάποια θα σου λύσουν τα χέρια, άλλα θα σε βοηθήσουν στις δημιουργίες σου και κάποια άλλα απλά θα σε κάνουν να γελάσεις.

Δίσκος για γρήγορη απόψυξη

Food gadgets για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου αυτές τις γιορτές

Ξέχασες να βγάλεις το κρέας από το ψυγείο και για κανέναν λόγο δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα μικροκύματα για αυτήν τη δουλειά. Αυτός ο αντικολλητικός δίσκος από αλουμίνιο θα σου λύσει τα χέρια με τον πλέον υγιεινό τρόπο. 

Βρες τον στο Amazon

Ψεκαστήρας για λεμόνια

Ψεκαστήρας για λεμόνια

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις μαχαίρι. Με αυτό το gadget το ταπεινό λεμόνι μεταμορφώνεται σε ένα εντυπωσιακό εργαλείο για τις σαλάτες, τον καπνιστό σολομό και το ψητό χοιρινό.

Βρες τον στο Amazon

Μαγνητική θήκη μπαχαρικών

Μαγνητική θήκη μπαχαρικών

Το καμάρι της κουζίνας σου και μία τρομερή λύση αν δεν έχεις χώρο. Μην ψάχνεις για θέση στα ράφια, ο μαγνήτης της θήκης είναι τόσο δυνατός που κολλάει ακόμα και στο ψυγείο

Βρες την στο Amazon

Τηγάνι 5 σε 1

Τηγάνι 5 σε 1

Γιατί να λερώνεις πολλά σκεύη κάθε φορά που έχεις όρεξη για ένα πλούσιο brunch στο σπίτι; Αρκεί ένα gadget για να κάνει όλη τη δουλειά.

Βρες το στο Amazon

Σετ πρωινού Darth Vader

Dath Vader πρωινό

Αυστηρά για geeks. Αν δεν είσαι τέτοιος, είναι το καλύτερο δώρο για τον nerd κολλητό σου. Θα το εκτιμήσει αφάνταστα και may the force be with you.

Βρες το στο Amazon

Μηχανή για sushi

Μηχανή για sushi

Με την τρέλα του sushi να βρίσκεται στο απόγειό της, μήπως ήρθε η ώρα να ακονίσεις τις ικανότητές σου στην ιαπωνική μαγειρική; Αρκεί, βέβαια, να βρεις και τις κατάλληλες πρώτες ύλες. Με μπαγιάτικο ψάρι δεν έφτιαξε κανείς ποτέ καλό sushi.

Βρες τη στο Amazon

Ψαλίδι για μυρωδικά

Ψαλίδι για μυρωδικά

Δυσκολεύεσαι να ψιλοκόψεις τον μαϊντανό, τον άνηθο και τον κόλιανδρο; Δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις ξανά για αυτό, βρέθηκε (ιδανική) λύση.

Βρες το στο Amazon

Μηχανή παρασκευής ζυμαρικών

Μηχανή ζυμαρικών

Φτιάξε pasta σαν Ιταλός, ζήσε την εμπειρία των φρέσκων ζυμαρικών, απογείωσε τη γεύση σου.

Βρες τη στο Amazon

Στιλάτος τρίφτης

Τρίφτης

Ας μιλήσουμε ειλικρινά: όλοι έχουμε ζηλέψει τους διάσημους σεφ που τον χρησιμοποιούν για να δώσουν τις τελικές πινελιές στα πιάτα τους. Ήρθε η ώρα να πετάξεις τον αντιαισθητικό τετράγωνο τρίφτη που κληρονόμησες από τη μητέρα σου.

Βρες τον στο Amazon

Μύλος για καφέ

Μύλος του καφέ

Σου αρέσει ο φρέσκος καφές; Μόλις βρήκες τον καλύτερο τρόπο για να τον απολαμβάνεις κάθε πρωί, ξεκινώντας ιδανικά τη μέρα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου: λεπτοκομμένος για espresso, χοντροκομμένος για φίλτρου.

Βρες τον στο Amazon

Το μαχαίρι Santoku

Santoku μαχαίρι

Δεκαεφτά εκατοστά ανοξείδωτου ατσαλιού, ικανά να τεμαχίσουν τα πάντα: από sashimi μέχρι ακριβές κοπές. Ή αλλιώς η δύναμη και η μαεστρία της Άπω Ανατολής στα χέρια σου.

Βρες το στο Amazon

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας