Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το mac n’ cheese του Po’ Boys
Έχουμε τη συνταγή για μία από τις πιο διαολεμένα νόστιμες επιλογές της εστιατορικής Αθήνας.
Macaroni and cheese. Eν συντομία mac ’n’ cheese. Tο ενδεχομένως απόλυτο comfort food της αμερικανικής καθημερινότητας και μάλλον το πιο "ό,τι-λέει-το-όνομά-του" πιάτο που φτιάχτηκε ποτέ. Παίζει ως side dish, παίζει και ως κυρίως. Είναι οικείο, τόσο όσον αφορά το όνομα όσο και τη γεύση του. Από εκείνα τα διαολεμένα φαγητά που αν φτιαχτούν σωστά δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις να τρως, σε βαθμό σχεδόν εθιστικό. Ξέρεις, από αυτά που ξεκινάς για μία-δύο πιρουνιές και καταλήγεις να μην μπορείς να πάρεις ανάσα.
Για κάποιο περίεργο λόγο, στη γαστρονομική Αθήνα δεν είχε μέχρι τώρα το πεδίο δράσης που του αναλογούσε, με ελάχιστους να το τολμούν και ακόμη πιο λίγους να το φτιάχνουν ιδανικά. Ευτυχώς, μία από τις κορυφαίες εκδοχές του –αν όχι την καλύτερη που έγινε ποτέ– μπορείς να τη δοκιμάσεις στο Po’ Boys, στου Ψυρρή. Εκεί, όπου ο Βασίλης Σπόρος παρουσιάζει ένα μενού γεμάτο πιάτα που σε ταξιδεύουν γευστικά στη Νέα Ορλεάνη και στα ξακουστά μπάρμπεκιού της. Το Po’ mac ’n’ cheese είναι αυτό που εύκολα οι συντηρητικοί του φαγητού θα αποκαλούσαν "ένοχη απόλαυση" και όλοι οι υπόλοιποι από εμάς "έπος". Τσένταρ, παρμεζάνα, grana Padano, ελάχιστο blue cheese και κρέμα γάλακτος σκεπάζουν απολαυστικά τα ζυμαρικά (κοραλάκι). Όλα, μπαίνουν τελικά στο φούρνο όπου τα τυριά λιώνουν και γκρατινάρονται.

Η συνταγή του Po' Mac 'n' Cheese
Υλικά
- 110 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι
- 30 γρ. πέστο λιαστής τομάτας (φτιάχνεται εύκολα με 20 γρ. λιαστή ντομάτα. 5 ml ελαιόλαδο, 2 γρ. ψιλό αλάτι και 3 γρ. ζάχαρη)
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 80 γρ. grana Padano τριμμένη
- 10 γρ. blue cheese
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζεις το κοραλάκι σε καλά αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνεις.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τα 4/5 του τσένταρ, τα 3/4 της grana και όλο το blue cheese μαζί με το πέστο λιαστής τομάτας.
- Σιγοβράζεις και προσαρμόζεις τη γεύση με την προσθήκη αλατιού και μαύρου πιπεριού.
- Μόλις λιώσουν καλά τα τυριά, προσθέτεις το κοραλάκι και ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να δέσει το μείγμα.
Διάβασε ακόμη για το σουβλάκι του Hoocut, το παιδί-θαύμα της Tiki κουζίνας Στάθη Χρηστίδη, τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο που υπηρετεί την ελληνική κουζίνα του σήμερα και την πίτσα του Cupola.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα