Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το mac n’ cheese του Po’ Boys

Έχουμε τη συνταγή για μία από τις πιο διαολεμένα νόστιμες επιλογές της εστιατορικής Αθήνας.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Φεβρουαρίου 2020

Macaroni and cheese. Eν συντομία mac ’n’ cheese. Tο ενδεχομένως απόλυτο comfort food της αμερικανικής καθημερινότητας και μάλλον το πιο "ό,τι-λέει-το-όνομά-του" πιάτο που φτιάχτηκε ποτέ. Παίζει ως side dish, παίζει και ως κυρίως. Είναι οικείο, τόσο όσον αφορά το όνομα όσο και τη γεύση του. Από εκείνα τα διαολεμένα φαγητά που αν φτιαχτούν σωστά δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις να τρως, σε βαθμό σχεδόν εθιστικό. Ξέρεις, από αυτά που ξεκινάς για μία-δύο πιρουνιές και καταλήγεις να μην μπορείς να πάρεις ανάσα.

Για κάποιο περίεργο λόγο, στη γαστρονομική Αθήνα δεν είχε μέχρι τώρα το πεδίο δράσης που του αναλογούσε, με ελάχιστους να το τολμούν και ακόμη πιο λίγους να το φτιάχνουν ιδανικά. Ευτυχώς, μία από τις κορυφαίες εκδοχές του –αν όχι την καλύτερη που έγινε ποτέ– μπορείς να τη δοκιμάσεις στο Po’ Boys, στου Ψυρρή. Εκεί, όπου ο Βασίλης Σπόρος παρουσιάζει ένα μενού γεμάτο πιάτα που σε ταξιδεύουν γευστικά στη Νέα Ορλεάνη και στα ξακουστά μπάρμπεκιού της. Το Po’ mac ’n’ cheese είναι αυτό που εύκολα οι συντηρητικοί του φαγητού θα αποκαλούσαν "ένοχη απόλαυση" και όλοι οι υπόλοιποι από εμάς "έπος". Τσένταρ, παρμεζάνα, grana Padano, ελάχιστο blue cheese και κρέμα γάλακτος σκεπάζουν απολαυστικά τα ζυμαρικά (κοραλάκι). Όλα, μπαίνουν τελικά στο φούρνο όπου τα τυριά λιώνουν και γκρατινάρονται. 

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το mac n’ cheese του Po’ Boys

Η συνταγή του Po' Mac 'n' Cheese

Υλικά

  • 110 γρ. ζυμαρικά κοραλάκι
  • 30 γρ. πέστο λιαστής τομάτας (φτιάχνεται εύκολα με 20 γρ. λιαστή ντομάτα. 5 ml ελαιόλαδο, 2 γρ. ψιλό αλάτι και 3 γρ. ζάχαρη)
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 80 γρ. grana Padano τριμμένη
  • 10 γρ. blue cheese
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζεις το κοραλάκι σε καλά αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερα από τις οδηγίες του πακέτου και σουρώνεις.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τα 4/5 του τσένταρ, τα 3/4 της grana και όλο το blue cheese μαζί με το πέστο λιαστής τομάτας.
  3. Σιγοβράζεις και προσαρμόζεις τη γεύση με την προσθήκη αλατιού και μαύρου πιπεριού. 
  4. Μόλις λιώσουν καλά τα τυριά, προσθέτεις το κοραλάκι και ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να δέσει το μείγμα. 

Διάβασε ακόμη για το σουβλάκι του Hoocut, το παιδί-θαύμα της Tiki κουζίνας Στάθη Χρηστίδη, τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο που υπηρετεί την ελληνική κουζίνα του σήμερα και την πίτσα του Cupola.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας