Τα ζυμαρικά με τόνο, όπως έχεις διαβάσει πριν λίγες ημέρες στο Esquire, είναι μία από τις πιο προφανείς, άμεσες και νόστιμες λύσεις για να ικανοποιήσεις το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ήρθε όμως η στιγμή να περάσεις στο επόμενο στάδιο και να αξιοποιήσεις διαφορετικά το εν λόγω ψάρι - στη φρέσκια εκδοχή του αυτή τη φορά. 

Το ταρτάρ τόνου είναι μία από τις πιο ενδεδειγμένες, εύκολες και απολαυστικές επιλογές. Φτιάχνεται σχετικά γρήγορα και απλά, έχει ωραία υφή και γεύση και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά ακόμη υλικά. Το ιδανικότερο κομμάτι για πειραματιστείς είναι το φιλέτο τόνου. Βρίσκεται στη ράχη του σώματος του ψαριού, στην πάνω πλευρά, και θυμίζει αρκετά στην όψη το αντίστοιχο του μοσχαριού. Οφείλει να αντιμετωπίζεται και με παρόμοιο τρόπο μαγειρικά - όσο λιγότερο ψημένο, τόσο το καλύτερο. 

250-400 γρ. κρέατος λοιπόν αρκούν (κομμένο σε πολύ μικρά κυβάκια) και αναμειγνύονται με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τζίντζερ, χυμό lime, κάπαρη, αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Το αβοκάντο κόβεται και αυτό σε μικρά καρέ και προστίθεται στο μείγμα του τόνου, ώστε να προσδώσει γλυκύτητα, χωρίς όμως να επηρεάζει αρνητικά τη γενικότερη γεύση. Αφού ανακατευτούν καλά, όλα μπαίνουν σε ένα μπολ και σκεπάζονται με μεμβράνη, προτού μεταφερθούν για 10'-15' στο ψυγείο. Μετά από αυτό, το ταρτάρ τόνου με αβοκάντο είναι έτοιμο. 

Μπορείς να φας ακριβώς όπως είναι. Μπορείς όμως να το χρησιμοποιήσεις σαν γέμιση σε tacos ή σάντουιτς, σε σαλάτα, σε ομελέτα ή όπου αλλού πιστεύεις πως ταιριάζει. Τέλος, μπορείς να μεγιστοποιήσεις την απόλαυση με την προσθήκη ελάχιστου χαβιαριού και το pairing με ένα παγωμένο καλιφορνέζικο Chardonnay.


Διάβασε ακόμη για την πιο crispy εκδοχή της farinata, τις κορυφαίες συνταγές του Οδηγού Michelin για την καραντίνα, πώς θα φτιάξεις το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern και τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία.