
Οι κορυφαίες συνταγές του Οδηγού Michelin
Οι καλύτεροι σεφ του κόσμου προτείνουν πιάτα μέσω του Michelin Guide, για να διεκδικήσεις ένα αστέρι στην κουζίνα σου.
Η πανδημία του κορονοϊού έχει ήδη ξεκινήσει να αλλάζει τον κόσμο της γαστρονομίας. Η συντριπτική πλειοψηφία των εστιατορίων του πλανήτη έχει βάλει προς το παρόν λουκέτο, ενώ αρκετά από τα δημοφιλέστερα γευστικά spots έχουν προχωρήσει σε σχέδια ανάγκης προκειμένου να καλύψουν κάποια από τα έξοδά τους ή να διατηρήσουν την επαφή με το κοινό τους.
Επιπροσθέτως, πολλοί γνωστοί σεφ έχουν ξεκινήσει να μαγειρεύουν μέσω Instagram, δίνοντας συνταγές, συμβουλές και tips στους διαδικτυακούς ακολούθους τους. Είναι κάτι που είδαμε από τον Massimo Bottura και το Kitchen Quarantine αλλά και στη χώρα μας, με τον Γιάννη Μπαξεβάνη, τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον Ηλία Σκουλά και μπόλικους ακόμη μάγειρες.
Ο σημαντικότερος γαστρονομικός οδηγός του πλανήτη, Michelin Guide, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος από τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες. Εδώ και λίγες ημέρες, έχει εγκαινιάσει το #MICHELINGUIDEATHOME, στο οποίο βραβευμένοι με αστέρι ή αστέρια σεφ από κάθε γωνιά του πλανήτη δίνουν συνταγές που εύκολα ή δύσκολα μπορεί κάποιος να φτιάξει και στην κουζίνα του σπιτιού του. Στον επίσημο λογαριασμό του Οδηγού Michelin καθώς και στο σχετικό hashtag στο Instagram θα βρεις πολλές από αυτές, οπότε μη διστάσεις να δοκιμάσεις τα μαγειρικά σου όρια. Αν πάλι είσαι πιο πολύ fan του ποτού, υπάρχει πάντοτε το home bar.
Διάβασε ακόμη για τα food & wine pairings της καραντίνας, τη συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern, τον José Andrés που μαγειρεύει για όλους τους σωστούς λόγους και πώς θα φτιάξει το επικό Whopper των Burger King.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα