Pasta με τόνο, το απόλυτο combo της καραντίνας
Η πιο απλή, γρήγορη και οικονομική επιλογή για κάθε περίσταση.
Δίχως αμφιβολία, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και ο κατ' ανάγκη περιορισμός στα στενά γεωγραφικά όρια του σπιτιού, έχουν διαφοροποιήσει τις περισσότερες από τις καθημερινές σου συνήθειες. Το διατροφικό πρόγραμμα είναι αδιαμφισβήτητα μία από αυτές, με τους περισσότερους να αφιερώνουν πλέον περισσότερο από τον συνηθισμένο χρόνο στην κουζίνα.
Ακόμη κι αν δεν είσαι ακριβώς ένας Jamie Oliver, Massimo Bottura, Έκτορας Μποτρίνι ή Άρης Βεζενές της οικιακής κουζίνας, ένα φαγητό της προκοπής είσαι σε θέση να το φτιάξεις. Η πιο decent, γρήγορη και συνήθως νόστιμη επιλογή είναι αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν pasta con tonno. Ναι, ακριβώς. Ζυμαρικά με τόνο. Τι χρειάζεσαι; Μία κονσέρβα τόνου, μία αντίστοιχη με ελιές, ένα κουτί σάλτσα ντομάτας και τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου. Μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα υλικά σοτάρονται σε ένα τηγάνι. Όταν τα πρώτα είναι έτοιμα, απλά ανακατεύονται με τα δεύτερα και το πιάτο είναι έτοιμο. Τόσο απλό, τόσο γρήγορο, τόσο οικονομικό.



Μπορείς ασφαλώς να παίξεις και με πολλές άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα, το να επιλέξεις πικάντικο τόνο σε κονσέρβα δίνει ένα πιο έντονο και δυναμικό twist, ανεξαρτήτως των υπολοίπων υλικών που θα χρησιμοποιήσεις. Τα τελευταία μπορούν να επεκταθούν σε ένα ενδιαφέρον φάσμα και μπόλικους συνδυασμούς: Κάπαρη, κρέμα γάλακτος, τοματίνια, ούζο, αντζούγιες, ρίγανη, πεπεροντσίνο, κρεμμύδι, λευκό κρασί, καλαμπόκι, μαϊντανός, πιπεριές, δυόσμος, θυμάρι, μουστάρδα, κουκουνάρι και πλήθος άλλων συστατικών σου επιτρέπουν να πειραματιστείς μέχρι να βρεις την απόλυτη συνταγή - δηλαδή εκείνη που ικανοποιεί περισσότερο το προσωπικό σου γευστικό προφίλ.
Διάβασε ακόμη για τη συνταγή του περίφημου mac n’ cheese του Berners Tavern, πώς θα πετύχεις την τέλεια κρεμμυδόσουπα, το ιδανικό γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και το ένοχα απολαυστικό Bagelrito.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό το ελληνικό τυρί αναδείχθηκε κορυφαίο του κόσμου το 2026
Το TasteAtlas παρουσιάζει τα καλύτερα τυριά παγκοσμίως, με Ιταλία, Πορτογαλία και Ελλάδα να πρωταγωνιστούν. Μια ματιά στις γεύσεις και τις παραδόσεις που ξεχωρίζουν στον κόσμο.
Μία φίνα κερκυραϊκή κουζίνα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Για ένα βράδυ, το υπέροχο εστιατόριο "Pomo d’ Oro" του Αριστοτέλη Μέγκουλα σερβίρει στο Σymposio at Ark.
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.