
Pasta με τόνο, το απόλυτο combo της καραντίνας
Η πιο απλή, γρήγορη και οικονομική επιλογή για κάθε περίσταση.

Δίχως αμφιβολία, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και ο κατ' ανάγκη περιορισμός στα στενά γεωγραφικά όρια του σπιτιού, έχουν διαφοροποιήσει τις περισσότερες από τις καθημερινές σου συνήθειες. Το διατροφικό πρόγραμμα είναι αδιαμφισβήτητα μία από αυτές, με τους περισσότερους να αφιερώνουν πλέον περισσότερο από τον συνηθισμένο χρόνο στην κουζίνα.
Ακόμη κι αν δεν είσαι ακριβώς ένας Jamie Oliver, Massimo Bottura, Έκτορας Μποτρίνι ή Άρης Βεζενές της οικιακής κουζίνας, ένα φαγητό της προκοπής είσαι σε θέση να το φτιάξεις. Η πιο decent, γρήγορη και συνήθως νόστιμη επιλογή είναι αυτό που οι Ιταλοί ονομάζουν pasta con tonno. Ναι, ακριβώς. Ζυμαρικά με τόνο. Τι χρειάζεσαι; Μία κονσέρβα τόνου, μία αντίστοιχη με ελιές, ένα κουτί σάλτσα ντομάτας και τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου. Μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα την ίδια στιγμή που τα υπόλοιπα υλικά σοτάρονται σε ένα τηγάνι. Όταν τα πρώτα είναι έτοιμα, απλά ανακατεύονται με τα δεύτερα και το πιάτο είναι έτοιμο. Τόσο απλό, τόσο γρήγορο, τόσο οικονομικό.



Μπορείς ασφαλώς να παίξεις και με πολλές άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα, το να επιλέξεις πικάντικο τόνο σε κονσέρβα δίνει ένα πιο έντονο και δυναμικό twist, ανεξαρτήτως των υπολοίπων υλικών που θα χρησιμοποιήσεις. Τα τελευταία μπορούν να επεκταθούν σε ένα ενδιαφέρον φάσμα και μπόλικους συνδυασμούς: Κάπαρη, κρέμα γάλακτος, τοματίνια, ούζο, αντζούγιες, ρίγανη, πεπεροντσίνο, κρεμμύδι, λευκό κρασί, καλαμπόκι, μαϊντανός, πιπεριές, δυόσμος, θυμάρι, μουστάρδα, κουκουνάρι και πλήθος άλλων συστατικών σου επιτρέπουν να πειραματιστείς μέχρι να βρεις την απόλυτη συνταγή - δηλαδή εκείνη που ικανοποιεί περισσότερο το προσωπικό σου γευστικό προφίλ.
Διάβασε ακόμη για τη συνταγή του περίφημου mac n’ cheese του Berners Tavern, πώς θα πετύχεις την τέλεια κρεμμυδόσουπα, το ιδανικό γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και το ένοχα απολαυστικό Bagelrito.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα
Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς
Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο
Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;
Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΑυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα
Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.
Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις
"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.
Γραφει Νικη Κοντομηνα