Keira Knightley, A Woman We Love

Η γοητευτική βρετανίδα ηθοποιός σβήνει σήμερα 39 κεράκια.

Έχει τον αέρα και τη γοητεία μίας πραγματικής σταρ, την ίδια στιγμή που δείχνει την προσήλωση που κάθε κορυφαίος ηθοποιός οφείλει. Παράλληλα, το πρόσωπό της μοιάζει λες και φτιάχτηκε για να κινηματογραφηθεί. Η Keira Knightley σβήνει σήμερα 39 κεράκια στην τούρτα της ζωής της (γεννήθηκε στις 26 Μαρτίου 1985 στο προάστιο του Λονδίνου, Teddington) και αυτή είναι η ιστορία της. 

Τα πρώτα βήματα και η απογείωση

Οι γονείς, επίσης ηθοποιοί, Will Knightley και Sharman Macdonald της έδωσαν το όνομα Keira προς τιμήν της Σοβιετικής αθλήτριας Kira Ivanova, που θαύμαζε πολύ ο πατέρας της. Σε ηλικία 6 ετών είχε ήδη ατζέντη, ξεκινώντας να παίρνει μέρος σε διαφημιστικά και μικρές τηλεοπτικές παραγωγές. 

Keira Knightley, A Woman We Love"Η μαμά μου είναι λίγο τρελή, με την καλή έννοια. Είναι από εκείνους τους χαλαρούς και ολίγον χίπις γονείς. Ξέρεις, σαν την Barbra Streisand στο Meet the Fockers. Μιλάμε συχνά για το σεξ. Δεν είναι η τυπική σχέση μητέρας-κόρης αλλά είμαστε πάρα πολύ κοντά" έλεγε η ίδια στο αμερικανικό Esquire, πίσω στον Οκτώβριο του 2005. Παρεμπιπτόντως, ήταν το κορίτσι του εξωφύλλου εκείνου του τεύχους, ποζάροντας topless, φορώντας ένα ανοιχτό μαύρο πουκάμισο. "Είμαι ok με το να βγαίνω topless αλλά δεν δείχνω ποτέ οπίσθια. Χρησιμοποιώ πάντοτε κάποια να με ντουμπλάρει σε αυτό" συμπλήρωνε στην ίδια συνέντευξη.

ΚΙΡΑ ΝΑΪΤΛΙ 4Getty Images

Για να γίνει ευρέως γνωστή όμως έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 17 της, όταν -το 2002- πρωταγωνίστησε μαζί με την Parminder Nagra στο "Κάν'το όπως ο Μπέκαμ", που γνώρισε πρωτόγνωρα για τα δεδομένα της παραγωγής επιτυχία. Ένα χρόνο μετά, η απογείωση.

Η Disney ξεκινά, το 2003, το πολύ φιλόδοξο project που φέρει τον τίτλο "Οι Πειρατές της Καραϊβικής". Δίπλα στους Johnny Depp, Geoffrey Rush και Orlando Bloom, προστίθεται και η Keira Knightley, στο ρόλο της Elizabeth Swann.

ΚΙΡΑ ΝΑΪΤΛΙ 3Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Gore Verbinski, η ταινία διαλύει το box-office και μαζί με το εν λόγω franchise ξεκινά και η τρελή πορεία της Αγγλίδας ηθοποιού, που κυριαρχεί για την επόμενη δεκαετία, παίζοντας -και ξεχωρίζοντας- σε παραγωγές όπως τα Love Actually, "Η Πρώτη Φορά που Πέθανα", Domino, "Περηφάνεια και Προκατάληψη" (για το οποίο προτάθηκε για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, το 2005), Never Let Me Go, Last Night, London Boulevard - μεταξύ άλλων. 

Το προφίλ στα Media

Ο διεθνής Τύπος την περιγράφει ως "εξαιρετικά ανοιχτή και φιλική με τους δημοσιογράφους και τον φακό", αν και η ίδια έχει πολλάκις ισχυριστεί πως είναι ok με αυτό αλλά "δεν θέλει να μιλά για την προσωπική της ζωή". Το 2004, σε μία δημοσκόπηση του BBC, συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της Μεγάλης Βρετανίας όσον αφορά το κομμάτι του πολιτισμού και του θεάματος, ενώ έχει συμπεριληφθεί πολλές φορές σε λίστες για τις πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη. 

ΚΙΡΑ ΝΑΪΤΛΙ 2Getty Images

Τον Νοέμβριο του 2018, μιλώντας στο βρετανικό Harper's Bazaar, έδειξε μία πτυχή της φεμινιστικής πλευράς της, τονίζοντας πως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια στη βιομηχανία του κινηματογράφου σε σύγκριση με τους άντρες ομολόγους τους, και αποκάλυψε επίσης ότι ήταν μπερδεμένη με τη χρήση της λέξης 'φεμινισμός'. 

ΚΙΡΑ ΝΑΪΤΛΙ 5Getty Images

Τον Ιανουάριο του 2021, σε συνέντευξή της στον Guardian, έκανε γνωστή τη δυσφορία της για τις ερωτικές σκηνές στον κινηματογράφο, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν πρόκειται να τις επαναλάβει στην περίπτωση κατά την οποία ο σκηνοθέτης είναι άντρας.

Σήμερα, η 39χρονη πια Keira Knightley μοιάζει να έχει αφιερωθεί στην οικογένειά της. Το 2013, η αγαπημένη ηθοποιός παντρεύτηκε τον James Righton με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Edie και τη Delilah. 

Keira KnightleyChris Jackson/Getty Images
Keira KnightleyJeff Spicer/Getty Images
Keira KnightleyNicholas Hunt/Getty Images
Keira KnightleySuzan Moore/PA Images via Getty Images

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι 5 πιο εντυπωσιακές WAGs της F1 2024

5 κορίτσια που ξεχωρίζουν τόσο στα σόσιαλ μίντια όσο και στις καρδιές μας.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου