Η Céline Dion δεν είναι μόνο η βασίλισσα της κορώνας

Η αηδόφωνη τραγουδίστρια που σημάδεψε τα 90s κλείνει σήμερα τα 54.

Céline Dion: ένα όνομα, μία ιστορία. Το κορίτσι με την κρυστάλλινη φωνή, που ξεκίνησε ως παιδί-θαύμα και είδε την καριέρα της να απογειώνεται μετά τη νίκη της στη Eurovision το 1988 με το τραγούδι Ne partez pas sans moi, για λογαριασμό της Ελβετίας, κλείνει σήμερα τα 54. Ως τον μικρότερο φόρο τιμής που μπορούμε να της αποτίνουμε, της ευχόμαστε χρόνια πολλά και της αφιερώνουμε τις 600 και κάτι λέξεις που ακολουθούν.

Η Céline Dion δεν είναι μόνο η βασίλισσα της κορώναςGetty Images

Το τραγούδι του Camay

Πριν από το πιο εμπορικό τραγούδι που ηχογράφησε ποτέ, το My heart will go on (1997), που συμπεριλήφθηκε τόσο στο soundtrack της ταινίας Τιτανικός όσο και στο προσωπικό της album Let's talk about love (που έγινε διαμαντένιο στις ΗΠΑ), είχε ηχογραφήσει τη δική της διασκευή στο The power of love, που όχι μόνο είχε γίνει mega hit, αλλά είχε χρησιμοποιηθεί και ως μουσική υπόκρουση στην ελληνική διαφήμιση του αφρόλουτρου Camay (το 1995).

Les plus grands succès

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες και τα πιο αγαπημένα της τραγούδια υπήρξαν τα Just walk away (1993), το δικό μου λατρεμένο Falling into you (1996), το Because you loved me (1993) και το Call the man (1996). Από την πρώτη γαλλόφωνη περίοδό της, ξεχωρίζουμε το D'amour ou d'amitié (1982).

Η προσωπική ζωή

Παντρεύτηκε με τον manager της René Angélil το 1994, με μία extravagant τελετή που μεταδόθηκε ζωντανά από την καναδική τηλεόραση. Κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς ξεκίνησε η σχέση τους, καθώς ο René τη μανάτζαρε από όταν η ίδια ήταν έφηβη. Απέκτησαν μαζί τρία παιδιά, πριν ο σύζυγός της πεθάνει το 2006.

CELINE DIONGetty Images

Έκτοτε η Céline, αφού σύμφωνα με τον γαλλόφωνο (κυρίως) κίτρινο Τύπο πέρασε ένα βαρύτατο πένθος, οι φήμες την ήθελαν ζευγάρι με έναν κατά πολύ νεότερό της χορευτή, ο οποίος αργότερα δήλωσε ότι είναι gay. Χαρά αγνοείται ή ίσως και όχι.

Céline εσύ, fashion icon

Κάποια στιγμή αφού είδε κι απόειδε με την καριέρα της και τα mega shows στο Las Vegas, το έριξε στη μόδα. Έχοντας πορευτεί τα χρόνια της μεγάλης της επιτυχίας ως ασχημόπαπο, παρά τις αρκετές ανέλπιδες προσπάθειες να φανεί sexy την εποχή που όλες οι ανταγωνίστριές της τα πέταγαν όλα έξω (δες Mariah Carey) και πολύ καλά κάναν αφού το ήθελαν, η υψηλή ραπτική έδωσε ένα νέο νόημα στη ζωή και την εικόνα της.

CELINE DIONGetty Images

Έτσι, άρχισε να φορά haute couture δημιουργίες και να κάνει τρομερά extravagant εμφανίσεις με ογκώδη φορέματα, τρελές καπελαδούρες και έξαλλο μακιγιάζ. Και κάπως έτσι, κέρδισε πίσω την προσοχή που ίσως και να της είχε λείψει, όρκο δεν παίρνουμε. Πάντως, ποζάροντας ξανά σαν περήφανο παγόνι, έκανε τον διεθνή Τύπο να την προσέξει ξανά.

Η απόλυτη κυριαρχία

Η καριέρα της Céline Dion δεν περιορίζεται όμως μόνο σε όσα έκανε η ίδια. Με το χαρακτηριστικό της τραγουδιστικό στυλ, τις μπαλάντες και τα pop-μελό hits με τους απίστευτους λαρυγγισμούς, αλλά κυρίως με την τεράστια έκταση της φωνής της, δημιούργησε -μαζί με τη Mariah Carey και τη Whitney Houston- μία ολόκληρη σχολή.

CELINE DIONGetty Images

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι 3 ντίβες, η καριέρα της Lara Fabian, της Tina Arena, ακόμα και της Ευρυδίκης ή της Μαντώς, ίσως να μην είχαν πάρει την ίδια πορεία. Επίσης, η Céline Dion αποτελεί την αγαπημένη τραγουδίστρια της Νατάσσας Θεοδωρίδου, σύμφωνα με δήλωσή της.

Η χιουμορίστα της καρδιάς μας

Να και κάτι που αγνοεί πολύς κόσμος, που θεωρεί τη Céline Dion ελαφρώς κρυόπλαστη ή γλυκανάλατη. Το κορίτσι μας διαθέτει χιούμορ. Μάλιστα, το 1987, είχε μιμηθεί τη Madonna σε ένα σκετς του καναδικού show Samedi de rire, που άφησε εποχή.

Μικρή λεπτομέρεια: Τις δύο τραγουδίστριες μπορεί να τις χωρίζουν μερικές οκτάβες σε έκταση, αλλά τις συνδέει μακρινή συγγένεια. Επίσης, ο πατέρας της Madonna είχε δηλώσει ότι η αγαπημένη του τραγουδίστρια είναι η Céline Dion (και όχι η κόρη του). Στη συνέχεια, ανασκεύασε.

Ας της πούμε χρόνια πολλά και ας της ευχηθούμε ό,τι καλύτερο. Για όλα τα άλλα, είμαστε πολύ μικροί και λίγοι μπροστά στο μεγαλείο της.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Minecraft με Jason Momoa και Jack Black, προφανώς και ανυπομονούμε

Η ταινία βασίζεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα video games όλων των εποχών.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η σειρά που πρέπει να δεις χθες αν σ' αρέσει το ταξίδι στο χρόνο

Η εν λόγω sci-fi παραγωγή αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Apple TV+ για το 2024.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Winona Ryder και Jenna Ortega φέρνουν τα πάνω κάτω στο sequel του 'Σκαθαροζούμη'

Ούτε εμείς πιστεύουμε ότι ο "Σκαθαροζούμης" των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Σάββας Γκέντσογλου τίμησε την ΑΕΚ στο Survivor

"Έλα να νιώσεις πως είναι η ζωή, όλα τα ωραία μες τη Σκεπαστή...".

Από το Top Gun: Maverick, στο θρίλερ The Running Man ο Glen Powell

Πρόκειται για remake του Running Man του 1987 με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger.

The Sympathizer, πρεμιέρα για τη νέα σειρά του HBO με πρωταγωνιστή τον Robert Downey Jr.

Το The Sympathizer είναι ένα κατασκοπευτικό θρίλερ και μια διαπολιτισμική σάτιρα.