Από πού μας ήρθες Elena Rybakina;

Οι followers της Καζάκας πολλαπλασιάζονται συνεχώς μετά την κατάκτηση του Wimbledon.

Λίγοι θα στοιχημάτιζαν πριν ξεκινήσει το Wimbledon του 2022 ότι η Elena Rybakina θα έφτανε στην δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά, πόσο μάλλον στον τελικό και τον τίτλο. Στον ημιτελικό κόντρα στην Simona Halep και στον τελικό με αντίπαλο την Ons Jabeur η 23χρονη Καζάκα τενίστρια ήταν το απόλυτο outsider κι όμως κατάφερε να φύγει από το Λονδίνο ως η Βασίλισσα του φετινού Wimbledon. Έκτοτε, οι ακόλουθοι της στο Instagram πολλαπλασιάστηκαν όχι άδικα και λογικά, μετά την καταπληκτική της πορεία στο Australian Open που την οδήγησε στον τελικό του αυτού του Σαββάτου, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

H πανέμορφη 23χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μόσχα και αν το 2018 δεν είχε πάρει την υπηκοότητα του Καζακστάν δε θα είχε δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Wimbledon.

Οι Άγγλοι διοργανωτές απέκλεισαν τους αθλητές και τις αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, ωστόσο η μοίρα τα έφερε έτσι και μια αθλήτρια που απέταξε τη ρωσική της καταγωγή πριν 4 χρόνια, κέρδισε τη διοργάνωση. 

> Διάβασε ακόμη: 5 πράγματα που μάθαμε από τον τελικό του Wimbledon

 

 O πρώτος σπουδαίος τίτλος της

Ήταν μόλις ο τρίτος τίτλος της καριέρας της Rybakina μετά την κατάκτηση μικρότερων τουρνουά στο Χόμπαρτ (2020) και στο Βουκουρέστι (2019). Πριν κερδίσει το Wimbledon, είχε φτάσει στα προημιτελικά μόνο σε ένα ακόμη Grand Slam, στο Γαλλικό Όπεν το 2021.

"Ήμουν σούπερ νευρική πριν από τον αγώνα, κατά τη διάρκεια του αγώνα και είμαι ειλικρινά χαρούμενη που τελείωσε για να είμαι ειλικρινής, γιατί πραγματικά δεν είχα νιώσει ποτέ κάτι τέτοιο", δήλωσε η Rybakina, η νεότερη γυναίκα που έχει κερδίσει το Wimbledon από το 2011. "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κοινό για την υποστήριξη, ήταν απίστευτο."

Μαζί με το τρόπαιο θα πάρει και 2,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η εξαιρετική Ons Jabeur θα πάρει 1,2 εκατ. δολάρια. Η Τυνήσια, η οποία είναι η αγαπημένη του κοινού, ξαφνιάστηκε μόλις είδε τη Rybakina να μην πανηγυρίζει μετά το τέλος της αναμέτρησης και της νίκης της με 2-1 σετ.

"Νομίζω ότι αντιδράει λίγο, απλά πρέπει να το παρατηρήσεις. Είμαι άνθρωπος που δεν συγκεντρώνεται στον αντίπαλο. Μπορεί να είναι ενοχλητικό όταν ο άλλος μιλάει ή φωνάζει όλη την ώρα. Όμως, είναι ωραίο να παίζεις με την Έλενα, για να είμαι ειλικρινής. Ακόμα και όταν χάνεις δεν κάνει κάποιον μεγάλο πανηγυρισμό. Πρέπει να της μάθω να πανηγυρίζει! Είναι αυτή που είναι, μπορεί αυτό να της ταιριάζει. Λειτουργεί, οπότε μάλλον αυτό χρειάζεται".

Πράγματι, η Rybakina μπορεί να μην χαμογελά συχνά, όμως όταν το κάνει, ενθουσιάζει τους πάντες. Η Καζάκα αθλήτρια βρίσκεται στο Νο. 23 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν θα κερδίσει πόντους ούτε θα ανέβει στην κατάταξη, επειδή η WTA δεν απένειμε πόντους μετά τον αποκλεισμό των ρωσίδων και λευκορωσίδων αθλητριών. 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Η Emma Watson έχει 'ξεπεράσει' τον Harry Potter

To σπασικλάκι του Hogwarts είναι ολόκληρη γυναίκα πια. Και μάλιστα, πάρα πολύ γοητευτική.

Γραφει Πωλινα Φραγκου