Το καταιγιστικό Hennessey Venom F5

To F5 είναι ένα μνημείο των κινητήρων εσωτερικής καύσης, που θα λατρεύεται πολύ καιρό μετά την εξάντληση της τελευταίας σταγόνας βενζίνης.

Γράφει: TopGear 27 Μαΐου 2022

Τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπω; Είναι το Hennessey F5 Venom, το πιο τρελό hypercar του κόσμου, του οποίου η τελική ταχύτητα μπορεί να ξεπεράσει τα 500 km/h. Το F5 είναι το τέκνο του John Hennessey, μια ερωτική επιστολή στην υπερβολική ιπποδύναμη, την οποία ο Τεξανός βελτιωτής διοχετεύει επί 30 χρόνια σε διάφορα φορτηγά και muscle cars. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό είναι ίσως το πιο ακραίο υπεραυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα μπορούσε να φανταστεί ακόμη κι ο ίδιος.

Είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι εκτός της εταιρείας, που είχαμε την τύχη να βρεθούμε στη θέση οδήγησης του Hennessey F5, στους δρόμους γύρω από τα κεντρικά γραφεία της Hennessey Performance, στο Sealy του Τέξας. Αν και υπάρχουν ακόμη κάποια σημεία που απομένει να τελειοποιηθούν, το αυτοκίνητο είναι κατά 90% έτοιμο. Παρεμπιπτόντως, και τα 24 κουπέ που πρόκειται να κατασκευαστούν έχουν εξαντληθεί, με την τιμή τους να ξεπερνά τα €2 εκατομμύρια. Μην απελπίζεσαι όμως. Θα έχεις μία ακόμη ευκαιρία, για κάποιο από τα 30 roadster που θα ακολουθήσουν, με άγνωστη τιμή για την ώρα.

Ας μιλήσουμε για κινητήρες και επιδόσεις

Μπαίνοντας στην F5, αισθάνεσαι σαν να δένεσαι οικειοθελώς σε έναν πύραυλο. Είναι συναρπαστικό, αλλά με μια χροιά τρόμου. Ακόμα και στο ρελαντί, ο κινητήρας φουσκώνει σαν τον T-Rex που ρουφάει ένα πακέτο τσιγάρα.

Το καταιγιστικό Hennessey Venom F5

Το όνομα του κινητήρα είναι FURY και οι προδιαγραφές του εντυπωσιάζουν: 6.6 lt, V8 με διπλό τούρμπο, 1.817 ίπποι, και επειδή τα πάντα είναι φτιαγμένα από άνθρακα, ζυγίζει μόλις 1.360kg. Σα να λέμε 30kg περισσότερα από μια Ferrari F8 Tributo, αλλά με 1.000 παραπάνω ίππους.

Η συνέχεια στο Top Gear

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

9 μοναδικά πρωτότυπα της Ferrari

Ένα ταξίδι στα πρωτότυπα της Ferrari είναι αρκετό για να νοσταλγήσεις μια ολόκληρη εποχή, κυρίως όταν στην τωρινή το "βρες τις διαφορές" μεταξύ των αυτοκινήτων είναι ένας δισεπίλυτος γρίφος.

Γραφει TopGear

Όλα όσα μαθαίνουν οι πολύ πλούσιοι στα παιδιά τους για τα χρήματα

Ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο, βγαλμένο από τη ζωή των εκατομμυριούχων.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Κι αν η γρηγορότερη διαδρομή στο GPS είναι και η πιο επικίνδυνη;

Μετά από έρευνα, ασκείται πίεση τα GPS, εκτός από την πιο γρήγορη διαδρομή, να δείχνουν και την πιο ασφαλή.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Τα υπέροχα αυτοκίνητα έργα τέχνης της BMW

Διάσημοι καλλιτέχνες, αφήνουν το στίγμα τους πάνω στο αμάξωμα εμβληματικών μοντέλων της BMW, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Γραφει TopGear

NTZNS: Η ελληνική startup που φέρνει στο Metaverse την παγκόσμια βιομηχανία της μόδας

Η μόδα ανέκαθεν αντικατόπτριζε το πνεύμα της εποχής μας, αντανακλώντας την εξέλιξη της κοινωνίας και της τεχνολογίας.