Καλωσήρθατε στην εποχή των vegan εσωτερικών αυτοκινήτων

Τα υλικά που είχες συνηθίσει να βλέπεις στο εσωτερικό των αυτοκινήτων, αποτελούν αντίφαση στο οικολογικό προφίλ που θέλουν να χτίσουν οι εταιρείες.

Γράφει: TopGear 01 Ιουνίου 2022

Αν θεωρείς πως ο όρος vegan, αφορά μόνο στις διατροφικές προτιμήσεις μιας ομάδας ανθρώπων, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Το τελευταίο διάστημα, υπάρχει μια τάση στον χώρο του αυτοκινήτου, για χρήση υλικών που προκύπτουν χωρίς τη χρήση... βίας. Πριν από μερικές δεκαετίες, οι άνθρωποι συνήθιζαν να αγοράζουν αυτοκίνητα με καθίσματα και επενδύσεις από βινύλιο ή πολυεστέρα, αφενός λόγω χαμηλότερου κόστους και αφετέρου επειδή ήταν πιο εύκολο να καθαριστούν.

Οι δερμάτινες επενδύσεις ήταν ανέκαθεν μια επιλογή πολυτέλειας, που όμως τώρα τελευταία έχει αρχίσει να στοχοποιείται για προφανείς λόγους. Σε μια εποχή που -υποτίθεται πως- η ευαισθησία για το περιβάλλον χτυπάει κόκκινο, θα αποτελούσε μεγάλη αντίφαση οι εταιρείες να επιλέγουν φυσικό δέρμα για την επένδυση του εσωτερικού των κατά τα άλλα "πράσινων” μοντέλων τους. Όχι πως δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, αλλά απ' ότι φαίνεται η αρχή έγινε από τους κινητήρες και πλέον το παιχνίδι μεταφέρεται στο γήπεδο των υλικών.

Η συνέχεια στο Top Gear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης