Μια ματιά στο Technoring, το κέντρο δοκιμών της Hankook

Περιλαμβάνει 13 πίστες για κάθε είδους δοκιμές, σε έκταση 1,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.

Γράφει: TopGear 07 Ιουνίου 2022

Μπορεί να ακούγεται σαν νέο album ηλεκτρονικής μουσικής ή κάποιο νοσταλγικό event για τους λάτρεις των rave party, αλλά το Technoring δεν είναι κάτι από αυτά. Είναι ένα κέντρο δοκιμών και τεχνολογίας από την Hankook, στα πρότυπα του Gigafactory της Tesla, αλλά με έμφαση ασφαλώς στα ελαστικά και τις δοκιμές αυτών. Μπορεί να μην έχει κάτι σαν το εξάτροχο τέρας της Continental αλλά είναι τεράστιο με πολλές δυνατότητες δοκιμών. Η Hankook έχει ήδη αντίστοιχα κέντρα έρευνας και εξέλιξης καθώς και δοκιμών και στην Σεούλ αλλά και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Φινλανδία, όπου δοκιμάζονται τα χειμερινά ελαστικά της. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πλησιάζουν το ασύλληπτο μέγεθος του Technoring, το οποίο εκτείνεται σε 1,26 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει 13 διαφορετικές πίστες. 

Ένα κέντρο καινοτομίας

Σύμφωνα με την εταιρεία το Technoring θα είναι το κέντρο της καινοτομίας και θα συνεργάζεται με τα υπόλοιπα ερευνητικά κέντρα και τις εγκαταστάσεις δοκιμών της Hankook, οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Έχοντας όμως τη δυνατότητα να γίνουν δοκιμές από supercars και φορτηγά και λεωφορεία μέχρι αυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το συγκεκριμένο κέντρο δοκιμών θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στην εξέλιξη της εταιρείας.

Η συνέχεια στο Top Gear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης