Pagani Utopia με V12 και χειροκίνητο κιβώτιο

Ούτε μπαταρίες, ούτε υβριδικό σύστημα, ούτε σειριακό κιβώτιο. Μόνο ένας κτηνώδης V12 και 7άρι χειροκίνητο κιβώτιο γιατί η Pagani θέλει να κρατήσει τις παραδόσεις.

Γράφει: TopGear 13 Σεπτεμβρίου 2022

Ο μεγάλος ήρωας και ίνδαλμα του Horacio Pagani, ο Leonardo da Vinci, παρατήρησε κάποτε ότι "το νερό είναι η κινητήρια δύναμη όλης της φύσης". Με όλο το σεβασμό προς τον μεγαλοφυή Leonardo, έκανε λάθος. Γιατί η κινητήριος δύναμη όλης της φύσης είναι μια παραγγελία της Mercedes-AMG biturbo V12 χωρίς σύγχρονες επιτηδεύσεις και γεμάτη ιπποδύναμη. Καλώς ήρθες, στην ολοκαίνουργια, αλλά αποφασιστικά παλιομοδίτικη Pagani Utopia. Μόλις το τρίτο hypercar του Horacio.

"Δεν θέλουμε μπαταρίες"

Η ίδια η εταιρεία παραδέχεται ότι χρειάστηκε να προσδιορίσει τι ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτό το νέο "C10"- η Zonda καθιέρωσε "τον μύθο", ενώ η Huayra εισήγαγε την ενεργή αεροτομή και το καρβοτιτάνιο. Η Utopia -ένα όνομα που προέρχεται από το διάσημο ποίημα του Sir Thomas More - γεννιέται σε έναν κόσμο που γυρίζει σταθερά την πλάτη σε τέτοιες επιδεικτικές σπατάλες.

Pagani Utopia με V12 και χειροκίνητο κιβώτιο

Η απάντηση του Horacio; "Όχι βαριές μπαταρίες, όχι υβριδική ενέργεια, μόνο ένας υπέροχος V12. Κανένα σύστημα διπλού συμπλέκτη, μόνο ένα καθαρό χειροκίνητο ή αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων επτά ταχυτήτων". Τόσο old-school που αν αυτό το αυτοκίνητο ήταν βαρέων βαρών, θα ήταν ο Rocky Marciano. Η εντολή ήταν να επαναπροσδιορίσει την "απλότητα, την ελαφρότητα και την απόλαυση της οδήγησης". Και κάποιος υποψιάζεται ότι μεγάλη ευχαρίστηση μπορεί να αντληθεί από έναν V12 turbo 6,0 λίτρων που κατασκευάστηκε ειδικά για την Pagani.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.