Μια οικογενειακή Ferrari με 725 ίππους

H Ferrari Purosangue με τον V12 των 725 ίππων δεν είναι SUV αλλά είναι οικογενειακή.

Γράφει: TopGear 14 Σεπτεμβρίου 2022

Η Ferrari δήλωσε πριν από λίγο καιρό ότι δεν θα κατασκεύαζε ποτέ ένα SUV. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για την νεοεισερχόμενη, τη Ferrari  Purosangue; Σύμφωνα με τα λόγια της Ferrari, δεν είναι SUV ή crossover -είναι ένα σπορ αυτοκίνητο. Το πρώτο τετράθυρο τετραθέσιο στην ιστορία του Maranello, με ύψος 1.589 χιλιοστά. Αυτό είναι το ύψος ενός π.χ. Hyundai Ioniq 5. 

Κινητήρας V12 6,5 λίτρων με 725 ίππους

Όσο εσύ ασχολείσαι με την εμφάνιση, επιτρέψε μας να αναλύσουμε τις προδιαγραφές και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι στην πραγματικότητα η Ferrari Purosangue (στα ιταλικά σημαίνει "καθαρόαιμο"). Πρώτον, είναι πολύ ισχυρό και γρήγορο. Χάρη σε έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5 λίτρων που είναι τοποθετημένος πίσω από τον μπροστινό άξονα κάτω από το τεράστιο καπό, έχεις να απολαύσεις 725 ίππους και 716 Nm ροπής στο δρόμο σου προς τις 8.250 στροφές ανά λεπτό.

Μια οικογενειακή Ferrari με 725 ίππους

Όπως και η απερχόμενη GTC4 Lusso - η τετραθέσια Ferrari shooting brake που ουσιαστικά αντικαθιστά η Purosangue -ο κινητήρας στέλνει μέρος της κίνησης στους εμπρός τροχούς μέσω ενός μικροσκοπικού κιβωτίου ταχυτήτων στον εμπρός άξονα και στέλνει το υπόλοιπο στον πίσω άξονα μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων τοποθετημένου πίσω. Σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για ένα σύστημα διπλού συμπλέκτη οκτώ ταχυτήτων. Η Ferrari λέει ότι το σίγουρα όχι SUV μπορεί να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε 3,3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 km/h σε μόλις 10,6 δευτερόλεπτα και να φτάσει στην τελική του ταχύτητα πάνω από τα 310 km/h. Από πλευράς επιδόσεων, πρόκειται για ένα supercar.

Ferrari Purosangue

Από πλευράς χειρισμού, θα έπρεπε να είναι διαστημόπλοιο. Το Purosangue φοράει ζάντες 22 ιντσών μπροστά και 23 ιντσών πίσω, ντυμένες με ελαστικά χαμηλού προφίλ και κεραμικά φρένα. Διαθέτει ανεξάρτητο σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς, όπως η 812 Competizione, και το τιμόνι είναι εξαιρετικά γρήγορο για την τυπική σύγχρονη ευελιξία της Ferrari - ακόμη και σε ένα μηχάνημα που ζυγίζει 2.033 κιλά... όταν είναι στεγνό και με όλες τις επιλογές ελαφρού βάρους από ανθρακονήματα. Προσθέστε όλα τα απαραίτητα υγρά (μόνο το ρεζερβουάρ καυσίμου καταπίνει 100 λίτρα) συν έναν οδηγό και η Purosangue θα φτάσει για τα καλά τους 2,2 τόνους.

Η συνέχεια στο TopGear

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.