O Wes Anderson βλέπει και Formula 1

Πώς ο Wes Anderson κατάφερε σε οκτώ λεπτά να μεταφέρει στην οθόνη το χρώμα της F1, το ταπεραμέντο των Ιταλών και τις δικαιολογίες των οδηγών αγώνων.

Γράφει: TopGear 01 Οκτωβρίου 2022

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ο Wes Anderson μετέφερε την καλλιτεχνική του προσέγγιση στον χώρο του αυτοκινήτου και δη των αγώνων αυτοκινήτου. Το Castello Cavalcanti είναι ένα φιλμ μικρού μήκους, μόλις 8 λεπτών για την ακρίβεια, το οποίο έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει ο φημισμένος δημιουργός για λογαριασμό της Prada. 

H εταιρεία μόδας θέλησε το 2013 να γίνει κομμάτι του ιδιαίτερου κόσμου που είχε δημιουργήσει από τότε (και νωρίτερα) ο βραβευμένος Wes Anderson. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Anderson να γυρίσει μια ταινία μικρού μήκους στα στούντιο της Τσινετσιτά και με ατμόσφαιρα Felini. Σε αυτήν μας μεταφέρει, στον υπέροχο κόσμο των πρώιμων αγώνων της Formula 1 και συγκεκριμένα των αγώνων σε ανοιχτούς δρόμους της δεκαετίας του 50. 

Molte Miglia και σπαγκέτι

Έτσι παρακολουθούμε ένα κομβόι αγωνιστικών αυτοκινήτων που συμμετέχουν στον αγώνα Molte Miglia, να περνά από την κεντρική πλατεία ενός μικρού ιταλικού χωριού, του Castello Cavalcanti. Τελευταίος και καθυστερημένος φτάνει ο Jed Cavalcanti με ένα κατακόκκινο αγωνιστικό το οποίο τρακάρει πάνω στο άγαλμα του Χριστού στη πλατεία του χωριού. 

Αφού αραδιάζει αμέτρητες δικαιολογίες, προσπαθώντας να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη στο ατύχημα, κάθεται με τους ντόπιους και συνειδητοποιεί πως αυτό είναι το χωριό των προγόνων του, με τους μακρινούς συγγενείς του να είναι αυτοί που τον βοηθούν μετά το ατύχημα. 

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.