Πώς η Ford τιμά τις ιστορικές νίκες της στο Le Mans

Τo Ford GT LM Edition είναι φόρος τιμής της εταιρείας στην αγωνιστική ομάδα και τις νίκες που έχει σημειώσει κατά καιρούς στον απαιτητικό αγώνα του Le Mans.

Γράφει: TopGear 06 Οκτωβρίου 2022

H Ford έχει ήδη δημιουργήσει δύο ειδικές εκδόσεις της τρέχουσας γενιάς του Ford GT προκειμένου να τιμήσει το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της. Η πρώτη από αυτές (χρονολογικά) ήταν το Ford GT Heritage Edition, το οποίο ήταν ένας φόρος τιμής στα πρωτότυπα του 1964 τα οποία οδήγησαν στα επιτυχημένα αγωνιστικά των επόμενων ετών στους 24ωρους αγώνες του Le Mans. Ήταν αυτό.

Πώς η Ford τιμά τις ιστορικές νίκες της στο Le Mans

Μερικούς μήνες αργότερα το Ford GT Holman Moody Heritage Edition ήρθε ως μια ειδική έκδοση αφιερωμένη στον θρίαμβο του 1966 και το 1-2-3 στον μνημειώδη εκείνο αγώνα στο Le Mans, ο οποίος έχει γίνει και ταινία. Ήταν αυτό με τις χρυσές λεπτομέρειες. 

Αφιερωμένο στο Le Mans του 2016

Τώρα ήρθε η ώρα να τιμηθεί και ο θρίαμβος του 2016 στον 24ωρο αγώνα, έτσι η Ford παρουσιάζει το Ford GT LM Edition, που είναι το τελευταίο σε αυτή τη σειρά ειδικών εκδόσεων και με το οποίο, στην πραγματικότητα, κλείνει και το κεφάλαιο του Ford GT. Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει πως η παραγωγή του supercar έχει μπει ήδη στο τελικό στάδιο. 

Ford GT LM Edition

Το Ford GT LM Edition, "με καινοτόμα υλικά, σχεδιασμό και μηχανική, το Ford GT δεν μοιάζει με κανένα άλλο supercar παραγωγής", όπως δήλωσε ο Mark Rushbrook, διευθυντής του Ford Performance Motorsports, παγκοσμίως. Θα κατασκευαστούν μόλις 20 από αυτά τα αυτοκίνητα με στόχο η συλλεκτική του αξία να είναι όσο τον δυνατόν πιο αυξημένη και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν σύντομα και θα ολοκληρωθούν λογικά στις αρχές του 2023.

Ford GT LM Edition

Μόλις 20 θα κυκλοφορήσουν 

Το Ford GT παραμένει αποκλειστικό, και αυτά τα τελευταία 20 supercars ειδικής έκδοσης θα αυξήσουν τη συλλεκτικότητά του. Οι παραδόσεις του τελευταίου Ford GT LM Edition του 2022 αρχίζουν αυτό το φθινόπωρο, ενώ η παραγωγή θα ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στο έτος. Το συγκεκριμένο Ford GT θα κυκλοφορεί μόνο σε Liquid Silver χρώμα, αλλά θα υπάρχουν δύο επιλογές όσον αφορά τις λεπτομέρειες. Για την ακρίβεια τα πλαϊνά μαρσπιέ, οι γρίλιες στο κάλυμμα του κινητήρα, οι καθρέφτες και το splitter στο εμπρός μέρος, θα είναι είτε κόκκινα, είτε μπλε και αυτό γιατί το αυτοκίνητο που κέρδισε σε εκείνον τον αγώνα του 2016 ήταν σε αντίστοιχους χρωματισμούς. 

H συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.