Χρήστος Χαρπαντίδης | Οι σημαντικές κατακτήσεις βασίζονται στην καινοτομία και γίνονται συλλογικά

O Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, βρίσκεται πίσω από το τιμόνι της i-Pace και ανακαλύπτει την ειδική διαδρομή του Χολομώντα συζητώντας για την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την ανάγκη για συλλογική σκέψη.

17 Οκτωβρίου 2022

Πώς μια καπνοβιομηχανία μετατρέπεται σε εταιρεία τεχνολογίας, τοποθετώντας τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της λειτουργίας της; Και επιπλέον, πόσο πιθανό είναι ο επικεφαλής της να είναι ένας manager προσηνής, με χιούμορ και μεγάλο ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα; Ταξιδεύουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο ανελέητο μα απολαυστικό, στροφιλίκι της ειδικής διαδρομής του Χολομώντα, για να διαπιστώσουμε μερικές ώρες και 200 χιλιόμετρα αργότερα, πως ο Χρήστος Χαρπαντίδης δεν είναι ένας συνηθισμένος CEO. 

Top Gear: Αρχικά, έχεις προηγούμενη εμπειρία οδήγησης αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου;
Xρήστος Xαρπαντίδης: Ναι, μοιραζόμασταν για ένα μικρό διάστημα, με τη σύζυγό μου, μία αμιγώς ηλεκτρική Mercedes. 

TG: Οι εντυπώσεις που σου άφησε ήταν θετικές;

X.X.: Ακούω και διαβάζω διάφορα. Προσωπικά, οι εμπειρίες μου είναι μόνο θετικές με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έχω συγκεκριμένες απαιτήσεις από ένα αυτοκίνητο, χωρίς κάποιες ιδιαιτερότητες στις ανάγκες μου, οπότε και μόνο η ευκολία του ηλεκτρικού, με την έννοια της απουσίας θορύβου, την άνεση στην οδήγηση και τον ξεκούραστο τρόπο που μπορείς να οδηγείς χωρίς αλλαγές ταχυτήτων, προσωπικά με βολεύει πάρα πολύ. Εντάξει, τώρα αν πρέπει να συζητήσουμε για την αυτονομία, είναι δεδομένη η πρόκληση.

"Το μέλλον, θα έρθει γρηγορότερα απ' ό,τι νομίζουμε" 

TG: Είναι αλήθεια. Η αυτονομία, μαζί με τις υψηλές τιμές, είναι οι μεγαλύτεροι ανασταλτικοί παράγοντες στην αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.
X.X.: Είναι το ίδιο, όπως με κάθε μεγάλη καινοτομία που άλλαξε τη ζωή μας. Για παράδειγμα στα κινητά τηλέφωνα, όπου στην αρχή είχαμε διάφορες δυσκολίες, όπως το μέγεθος και η εμβέλεια, οι προκλήσεις ήταν πολύ μεγάλες. Κάναμε υπομονή, προσαρμοστήκαμε, και σιγά σιγά με τη βελτίωση της τεχνολογίας, ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό συνέβη και στη δική μας αγορά. Οι πρώτες εκδόσεις των εναλλακτικών καπνικών προϊόντων, με πρώτο στην αγορά το IQOS, βελτιώθηκαν αρκετές φορές. Αλλά με σημείο αναφοράς την επιστημονική έρευνα και τη συνεχή επένδυση στην καινοτομία και την τεχνολογία, έχουμε, πλέον, εξαιρετικά αποτελέσματα.

Δείτε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος