Γιατί η Tesla ψάχνει για νερό στο Βερολίνο

Θα ήταν λογικό να ψάχνει η Space X του (Elon Musk) για νερό στο Άρη. Όμως ψάχνει η Tesla για νερό στο Βερολίνο και η εξήγηση είναι απλή.

Γράφει: TopGear 15 Δεκεμβρίου 2022

Η Tesla σχεδιάζει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις για νέες πηγές νερού ώστε να τροφοδοτήσει μια επέκταση του εργοστασίου της για ηλεκτρικά οχήματα κοντά στο Βερολίνο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τις ενώσεις υδάτων. Είναι μια ακόμα κίνηση του Elon Musk για να επιταχύνει τη γερμανική γραφειοκρατία.

Αντιδράσεις από περιβαλλοντικές ομάδες

Αφού η έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου τον Μάρτιο αντιμετώπισε αντιδράσεις από περιβαλλοντικές ομάδες για τη χρήση νερού, η Tesla παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, καθώς ετοιμάζεται να διπλασιάσει τη δυναμικότητα του εργοστασίου στο Gruenheide του από 500.000 σε πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως.

Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, ένας εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε ότι η εταιρεία θα πληρώσει για διερευνητικές γεωτρήσεις για την επικαιροποίηση μιας δημόσιας βάσης δεδομένων δεκαετιών για τις πηγές υπόγειων υδάτων, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Gruenheide Arne Christiani, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση. Εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Περιβάλλοντος δήλωσε ότι η Tesla βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές, αλλά δεν έχει κατατεθεί ακόμη αίτηση.

Δεν είναι σύνηθες

"Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του", δήλωσε ο Christiani στο Reuters, ενώ επισήμανε ότι είναι ασυνήθιστο για μια ιδιωτική εταιρεία να διεξάγει τέτοιες δοκιμές αντί για τις τοπικές αρχές. Εάν η αυτοκινητοβιομηχανία βρει νέες πηγές νερού, θα πρέπει και πάλι να υποβάλει αίτηση για την άδεια χρήσης τους, δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου