Tom Zhu, ο νέος ισχυρός άνδρας της Τesla

Η γκρίνια έφερε νέο ισχυρό άνδρα στην Tesla αλλά όχι τόσο ισχυρό όσο ο Elon Musk. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι ο Tom Zhu είναι το όνειρο κάθε Musk.

Γράφει: TopGear 10 Ιανουαρίου 2023

Από τη στιγμή που απέκτησε το Twitter, ο Elon Musk δείχνει πολύ απορροφημένος με το social media και δίνει την εντύπωση ότι τα θέματα της Tesla περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Κάτι οι απανωτές πωλήσεις μετοχών, λίγο η κρίση, ακόμα λίγο ο ανταγωνισμός και οι haters, δεν χρειάζεται πολύ για να καταλάβει κανείς γιατί ο Elon Musk είναι στο "μάτι το κυκλώνα" -εν μέρει γιατί το θέλει- και δέχεται σφοδρή κριτική για το τι συμβαίνει στην Tesla. Εδώ κολλάει ο Tom Zhu, ο οποίος φαίνεται να είναι το νέο ισχυρό στέλεχος της φίρμας, κάτω μόνο από τον Elon Musk

Έχει πρόβλημα η Tesla;

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς η Tesla δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα -εκτός αν είσαι επενδυτής της φίρμας και βλέπεις τις μετοχές σου να χάνουν πάνω από το μισό της αξίας τους. Μπορεί να καθυστερεί το Cybertruck αλλά οι πωλήσεις εξακολουθούν να είναι κορυφαίες και στην Ευρώπη. Όμως οι επενδυτές έχουν δύναμη και θέλουν κάτι που να τους καθησυχάζει. Και τι καλύτερο από μια αλλαγή ηγεσίας. Φυσικά όχι στο μεγάλο asset της φίρμας -ναι, εξακολουθεί να είναι ο Musk- αλλά στο No.2. Ένα νούμερο 2 τόσο αφοσιωμένο που μάλλον αποτέλεσε την αφορμή να προτείνει ο Musk να κοιμούνται οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο για να μην χάνονται ώρες εργασίας.

Ναι, αυτός είναι ο Tom Zhu, το νέο και ισχυρότερο νούμερο 2 της Tesla. Είναι ο άνθρωπος που με την στάση του βοήθησε την Tesla να είναι συνεπής -όσο αυτό ήταν δυνατόν- με τις παραγγελίες της, κυρίως στην Κίνα. Κοινώς ο Tom Zhu θριάμβευσε στην Σαγκάη.

Η συνέχεια στο TopGear

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος