O βασικός ανταγωνιστής της Tesla του Elon Musk

Δεν είναι δύσκολο να υποθέσεις από ποια χώρα προέρχεται ο βασικός ανταγωνισμός για την Tesla.

Γράφει: TopGear 27 Ιανουαρίου 2023

Πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι μόνο η Volkswagen έχει την δυναμική και τον τρόπο να φθάσει την Tesla. Τώρα άλλαξε κάπως γνώμη και έβαλε στον κάδρο του βασικού ανταγωνιστή άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων. Και αυτοί δεν είναι ούτε από την Γερμανία, ούτε από τις ΗΠΑ. Σώστα μάντεψες είναι από την Κίνα. 

"Πιθανότατα θα είναι δεύτερη"

Ο Elon Musk βλέπει τον σκληρότερο ανταγωνισμό για την Tesla στην Κίνα, την πατρίδα της εταιρείας που αναμένει ότι "πιθανότατα θα είναι δεύτερη" στα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό το "δεύτερη" βέβαια μάλλον δεν θα είναι σωστό γιατί αν βάλουμε μέσα στο παιχνίδι και τα plug-in υβριδικά ήδη η BYD ξεπερνά την Tesla. 

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla αντιπροσωπεύει περίπου τα δύο τρίτα του συνόλου των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως το 2022 -και η έδρα του μεγαλύτερου εργοστασίου της Tesla.

Είναι επίσης μια αγορά που έχει αγκαλιάσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και είναι γεμάτη με αντιπάλους που ανταγωνίζονται στο στυλ και την τιμή, συμπεριλαμβανομένων των Xpeng, Nio και BYD.

Ενώ δημοσίευσε τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου την Τετάρτη, η Tesla δήλωσε ότι τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας έδειξαν ότι οι πρόσφατες βαθιές μειώσεις των τιμών τόνωσαν τη ζήτηση και ότι η εταιρεία μειώνει το κόστος με σκοπό να αναπτυχθεί μέσα από αυτό που ο Musk αναμένει ότι θα είναι μια ύφεση φέτος.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος