Ποιοι είναι οι πιστοί πελάτες της Tesla

Όταν δεις το ποσοστό αφοσίωσης των πελατών της Tesla σε έναν κλάδο που έχει μέσο όρο κάτω από 50% μάλλον θα εκπλαγείς.

Γράφει: TopGear 23 Μαΐου 2023

Στον χώρο των εταιρειών αυτοκινήτων, αλλά και γενικότερα, υπάρχει ένας όρος που έχει ιδιαίτερη σημασία. Η λέξη loyalty, που αφορά τον βαθμό αφοσίωσης των πελατών σε μια μάρκα. Είναι σαφές, πως όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό αφοσίωσης του αγοραστικού κοινού σε μία μάρκα, τόσο περισσότερο ωφελημένη βγαίνει αυτή σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι αναμενόμενο η Tesla ως πρωτοπόρος να χαρακτηρίζεται από υψηλό ποσοστό αφοσίωσης.

Το ενδιαφέρον εδώ, είναι πως ενώ ο χώρος κατακλύζεται από νέα μέλη και διευρύνεται διαρκώς, η Tesla σύμφωνα με έκθεση αναλυτών της Citi που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, συνεχίζει να αποτελεί τη μάρκα με το υψηλότερο loyalty στον χώρο του αυτοκινήτου με 67%, με τον μέσο όρο του κλάδου να είναι 46%.

To Model 3 είναι το πιο δημοφιλές

Το Tesla Model 3 ήταν το μοντέλο με το υψηλότερο ποσοστό αφοσίωσης. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι ιδιοκτήτες του Model S θεωρείται πιο πιθανό να μεταπηδήσουν από την Tesla σε άλλη μάρκα. Μια πιθανή εξήγηση γι' αυτό, θα μπορούσε να είναι η παρουσία αρκετών ανταγωνιστών για το Model S, όπως τα Lucid Air, Mercedes EQS και Porsche Taycan.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις για να έχεις τύχη στη ζωή σου, σύμφωνα με το TikTok

Παραδόξως, κάποιες από αυτές τις συμβουλές παύλα πρακτικές, βγάζουν νόημα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τι σχέση έχει ο Tony Soprano με τον LeBron James

O James Gandolfini είχε υποδυθεί ξανά τον θρυλικό ήρωα σε ένα μικρό βίντεο που έχει όλες τις απαντήσεις.

Γραφει Παυλος Κρουστης