Πωλείται η πρώτη νικητήρια Mercedes του Lewis Hamilton στην Formula 1

Η W04 του 2013 ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για την ανάδειξή του στον οδηγό με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της F1.

Γράφει: TopGear 07 Οκτωβρίου 2023

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton κατέκτησε την πρώτη του νίκη για την Mercedes στη Formula 1 αναζητά ιδιοκτήτη. Δεν πρόκειται για αγγελία που θα βρεις σε κάποιο site μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και σίγουρα δεν μπορείς να το αποκτήσεις μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος. Όπως ίσως υπέθεσες, η συγκεκριμένη Mercedes F1 θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's κατά τις ημέρες διεξαγωγής του γκραν πρι στο Las Vegas.

Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα τι ακριβώς ήταν αυτό το μονοθέσιο. Η Mercedes W04 του 2013 λοιπόν, δεν ήταν από τα πιο όμορφα μονοθέσια της F1 που έχεις δει. Αυτό όμως δεν αφαιρεί ούτε το ελάχιστο από τη σημαντικότητά της. Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας είναι πως το σασί της συγκεκριμένης, είναι το νούμερο τέσσερα. Η σαφώς πιο χρήσιμη, είναι πως αυτό το αυτοκίνητο, έφερε τον Hamilton στην pole position στο γκραν πρι της Ουγγαρίας και στη συνέχεια στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Η αλήθεια είναι πως το 2013, χαρακτηρίστηκε από την κυριαρχία της Red Bull και του Sebastian Vettel, όμως η πρώτη νίκη του Hamilton έχει τη σημασία της, έστω κι αν ήταν η μοναδική εκείνη τη χρονιά. Βέβαια, όλοι γνωρίζουν τι συνέβη από το 2014 και μετά, οπότε κατά μια έννοια, η W04 ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο. Επίσης, ήταν το τελευταίο μονοθέσιο της Mercedes που εφοδιαζόταν με έναν ατμοσφαιρικό V8 2.4 λίτρων, καθώς την επόμενη χρονιά εμφανίστηκε ο υβριδικός V6 που έμελλε να κυριαρχήσει.

Η συνέχεια στο TopGear

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος