Αυτό είναι το πιο παράξενο όχημα χωρίς οδηγό που είδαμε ποτέ

Ονομάζεται EZ-Pro, είναι το νέο driverless vehicle της Renault και μοιάζει να ξεπήδησε από κάποιo sci fi.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 24 Σεπτεμβρίου 2018

Βγαίνει μόνο του από το γκαράζ, ανάβει τα φώτα και προχωρά. Λέγεται EZ-Pro και είναι το νέο driverless όχημα που λανσάρει η Renault.

Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι το EZ-Pro είναι έτοιμο να βγει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, χωρίς να είναι απαραίτητη η ύπαρξη οδηγού και μάλιστα θεωρείται αρκετά αξιόπιστο. Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο όχημα και θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για υπηρεσίες delivery. Είναι 100% ηλεκτρικό και όπως μπορεί ο καθένας να δει το design του παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. 

Αυτό είναι το πιο παράξενο όχημα χωρίς οδηγό που είδαμε ποτέ

Το EZ-Pro θα μπορεί να κάνει παραδόσεις με πλήρη αυτονομία, καθώς εκτός των άλλων είναι εξοπλισμένο με μοχλούς και λειτουργίες που δεν απαιτούν ανθρώπινη παρέμβαση. Η παρουσία βέβαια ενός ατόμου στο εσωτερικό του θα είναι αρχικά απαραίτητη, όχι για την οδήγηση αλλά για να διασφαλιστεί η διαδικασία της φόρτωσης και της εκφόρτωσης καθώς και της ασφάλειας σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αρπάξει το εμπόρευμα. 

ΡΕΝΟ 2

Το μέγεθός του, είναι τέτοιο που μπορεί να κουβαλήσει εκατοντάδες πακέτα και συσκευασίες και εάν χρειαστεί, μπορεί να διαμορφωθεί και σε ένα μικρό περίπτερο. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι απαραίτητη η ανθρώπινη παρουσία, ώστε να γίνονται οι συναλλαγές με τους επίδοξους πελάτες.

ΡΕΝΟ 3

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, η υπηρεσία delivery μέσω του EZ-Pro θα είναι εξαιρετικά απλή: Οι πελάτες θα καθορίζουν την ώρα και το σημείο παράδοσης και θα αποφασίζουν αν θα παραλάβουν οι ίδιοι απευθείας το πακέτο από το όχημα ή αν θα τους το παραδώσει ο άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αυτό. Στην περίπτωση της αυτόματης παραλαβής, ο πελάτης θα έχει πρόσβαση στον εκάστοτε χώρο του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone του.

Το μέλλον μάλλον είναι εδώ. 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι ερωτεύτηκαν αμέσως το νέο Suzuki Jimny

Το περίμεναν πολλοί και δεν τους απογοήτευσε: ένα αυθεντικό off-road με άψογο στυλ και επιδόσεις.

Mazda CX-3, πρωτοπορία μέσα στην πόλη

Οι Ιάπωνες ποντάρουν στον ελκυστικό σχεδιασμό και το diesel για να ξεχωρίσουν.