H νέα BMW Σειρά 3 αναβαθμίζει το ιστορικό σπορ sedan

Η έβδομη γενιά παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Μεγαλύτερη σε μέγεθος και εξελιγμένη τεχνολογικά.

Ένα αυτοκίνητο που παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία των 4 τροχών -μόνο τυχαίες δεν είναι οι 15.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως- αλλάζει με επιτυχημένο τρόπο, με έναν πιο δυναμικό και σπορ σχεδιασμό. 

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού η BMW παρουσίασε την νέα γενιά της "τριάρας", που είναι μάλιστα μεγαλύτερη σε μέγεθος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Με απλοποιημένη και επιθετική γραμμή ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει την ταύτισή της με τις τρέχουσες στιλιστικές επιταγές της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που εκσυγχρονίζουν το επιτυχημένο μοτίβο της προηγούμενης γενιάς, με μεγαλύτερο κατά 72 χιλιοστά μήκος και υιοθετώντας μια περισσότερο εμφατική μάσκα. Υπάρχουν επίσης καινούριοι φουλ LED προβολείς, όπως και νέα πίσω φώτα. 

H νέα BMW Σειρά 3 αναβαθμίζει το ιστορικό σπορ sedan

Στο εσωτερικό της, δεν περνά απαρατήρητος ο νέος πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και η wide οθόνη των 10,25 ιντσών. Το Start /Stop button είναι τοποθετημένο σε ένα επανασχεδιασμένο control panel ενώ ο μοχλός ταχυτήτων βρίσκεται δίπλα στο iDrive Controller. Κάτω από το καπό μπορεί να συναντήσει κάποιος 5 διαφορετικές εκδοχές του κινητήρα της: Τον τετρακύλινδρο των 184 ίππων της BMW 320i, αυτόν της  BMW 330i με 258 άλογα, δύο τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες 150 hp για τη BMW 318d και 190 hp για τη BMW 320d, καθώς και έναν εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 265 ίππων που τροφοδοτεί τη BMW 330d.

BMW2

Από πλευράς δυναμικής, η νέα BMW Σειρά 3 Sedan έχει χαμηλότερο κέντρο βάρους και βέλτιστη κατανομή βάρους 50:50, με την ακαμψία της δομής της να έχει αυξηθεί. Τόσο η κανονική ανάρτηση όσο και η -optional- M Sport περιλαμβάνουν επίσης καινοτομίες που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε κάποιο μοντέλο της BMW.

Στο κομμάτι της βοήθειας του οδηγού και των συστημάτων ασφαλείας, η BMW έχει κάνει αρκετά σημαντική δουλειά με ύστημα αποφυγής σύγκρουσης με εμπρόσθιο όχημα ή πεζό, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, ενεργό Cruise Control, σύστημα ενημέρωσης οπίσθιας κίνησης κατά την κάθετη έξοδο σε οδό και ένα σωρό ακόμη λειτουργίες. Υπάρχει, τέλος, ένα Siri-like πρόγραμμα, που σου δίνει τη δυνατότητα να "βαφτίσεις" τον προσωπικό σου ψηφιακό βοηθό και να τον φωνάζεις με το όνομα που επιθυμείς.

BMW3

Η νέα BMW Σειρά 3 θα βγει στην αγορά τον Μάρτιο του 2019, με τις 320d και 330i να είναι τα πρώτα μοντέλα που θα λανσαριστούν. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης