Μερικά από τα καλύτερα ηλεκτρικά mountain bikes

Αν το καλοσκεφτείς, το ηλεκτρικό mountain bike δεν είναι για τεμπέληδες.

Esquire Team
Γράφει: Στάθης Ασπιώτης 02 Σεπτεμβρίου 2019

Η τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα σε ένα mountain bike είναι έξυπνη κίνηση. Από την άλλη, ο σκεπτικιστής θα καταθέσει τη –σεβαστή, δε λέω– άποψη ότι το νόημα σε αυτό, στο να οδηγείς ποδήλατο στο βουνό δηλαδή, είναι να το κάνεις μόνος, χωρίς βοήθεια. Πρέπει άραγε να κατακτήσεις φυσικά και πνευματικά ύψη –"Αλήθεια, γιατί οδήγησα ως εδώ πάνω;"– για να εκτιμήσεις τη θέα εκεί ψηλά;

Η σωστή απάντηση έρχεται όταν οδηγήσεις ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Τότε καταλαβαίνεις ότι οι παραπάνω προβληματισμοί έχουν την –εύκολη– απάντησή τους: το άθλημα εδώ είναι διαφορετικό. Δε θα στραβώσεις από την υπερπροσπάθεια. Η ταχύτητα θα ανεβάσει την αδρεναλίνη και θα ξέρεις ότι μονοπάτια όπου δε σκεφτόσουν καν να μπεις πριν είναι και αυτά δικά σου. Θα ανακαλύψεις περισσότερα στο διαθέσιμο χρόνο και θα έχεις περισσότερα να θυμάσαι την επόμενη μέρα. Ίσως λιγότερα για να υπερηφανεύεσαι, αλλά, εντέλει, γιατί ανέβηκες εκεί πάνω;

Μη σου περάσει από το μυαλό ότι δε γυμνάζεσαι. Μπορείς να ελέγχεις το πόσο. Χρήσιμο είναι να γνωρίζεις ότι με αυτό τον τρόπο καταπονείς λιγότερο τους συνδέσμους στα πόδια και, αν το δεις πιο σφαιρικά, θα καταλάβεις ότι θα έχεις κάνει περισσότερο πετάλι ως την κορυφή από πολλούς που φτάνουν εκεί με... τελεφερίκ.

Τα ηλεκτρικά mountain bikes είναι για λίγους ακόμη, όπως και τα πολύ καλά ποδήλατα άλλωστε, αλλά οι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να κάνουν πράξη αυτά που έμαθαν τα προηγούμενα χρόνια: λεπτότερα, ελαφρύτερα και πιο γερά ποδήλατα μπορούν να εντυπωσιάσουν ακόμη και πεπειραμένους αναβάτες. Με αυτό το νέο κύμα έρχεται το Specialized S-Works Turbo Levo FSR, ψηλά στην ιεραρχία του ελβετικού εργοστασίου, με νέο σασί, κινητήρα, μπαταρία και 40% μεγαλύτερη ακτίνα δράσης. Φαίνεται ότι έφτασε η ώρα για την έξυπνη ορθοπεταλιά.

Fezzari Signal Peak Elite Race

Μερικά από τα καλύτερα ηλεκτρικά mountain bikes

Συμβατικό, χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση, με carbon σκελετό και ζάντες σε δύο μεγέθη τροχών. Ιδανικό για κοντινές –ποτέ φλατ– ανοδικές ή καθοδικές βόλτες σε δυσπρόσιτα μονοπάτια.

fezzari.com

Canyon Roadlite CF 8.0

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ MOUNTAIN BIKES ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Φτιαγμένο για την πόλη, με άνετη θέση οδήγησης, επιεικές στα λάθη αλλά και γρήγορο όταν χρειαστεί. Προσεγμένο γεωμετρικά carbon πλαίσιο και αποδοτικά δισκόφρενα.

canyon.com

Trek Madone Race Shop Limited

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ MOUNTAIN BIKES ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Ίσως ό,τι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις σήμερα, με όρους αεροδυναμικής, ταχύτητας και αποδοτικής μεταφοράς ισχύος. Καθαρόαιμο αγωνιστικό, με ενιαίο πλαίσιο, tubeless τροχούς και κορυφαία ποιότητα κύλισης.

trekbikes.com

Mongoose Legion L80

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ MOUNTAIN BIKES ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Με γερό τριγωνικό σκελετό, μοχλούς-πετάλια chromoly (κράμα χρωμίου-μολυβδαινίου), χαλύβδινο πιρούνι υψηλής αντοχής και ζάντες αλουμινίου, το Legeon L80 συνδυάζει σχεδόν ό,τι μπορεί να επιθυμήσει ένας BMXer. Είναι να μην ξεκινήσεις.

mongoose.com

Razor Power Core E90 Electric Scooter

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ MOUNTAIN BIKES ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Οι εναλλακτικές επιλογές είναι πολλές, αλλά έχω εμπιστοσύνη στο γούστο σου. Το E90 έχει αυτονομία μπαταρίας 70 λεπτών, μπορείς να το οδηγήσεις αν είσαι πάνω από 8 ετών και πάνω του θα κινείσαι με έως 15 χλμ./ώρα και με προσοχή στους πεζούς.

razor.com

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.