Το πρώτο Grand Tourer στην ιστορία της McLaren

Μία νέα ημέρα ξημερώνει για το βρετανικό luxury brand.

Η McLaren συνηθίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, ακόμη και σε εκείνες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως δευτερευούσης σημασίας για την απόδοση ενός οχήματος. Στη βρετανική εταιρεία όμως γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι αυτό ακριβώς είναι που κάνει τη διαφορά, ειδικά στον άκρως ανταγωνιστικό κόσμο των αγώνων ταχύτητας. 

Όταν λοιπόν στο Woking του Surrey ανακοινώθηκε πως η εταιρεία θα ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε ένα Grand Tourer για πρώτη φορά στην ιστορία της, αυτομάτως ο πήχης ανέβηκε ακόμη πιο ψηλά, ανοίγοντας παράλληλα νέους ορίζοντες για την McLaren. 

Το πρώτο Grand Tourer στην ιστορία της McLaren

Μιλώντας λοιπόν για Grand Tourer, οι σχεδιαστές και οι μηχανικού του βρετανικού brand έφεραν κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα κατά νου: άνεση, πολυτέλεια, κομψότητα, στιβαρότητα και επιδόσεις.

Από την άλλη, είναι μία σαφής ένδειξη πως η εταιρεία θέλει να κοντράρει ευθέως τις Ferrari, Aston Martin και Porsche, που δραστηριοποιούνται σε εν λόγω κομμάτι για περισσότερα από 50 χρόνια. Η McLaren όμως φιλοδοξεί να το πραγματοποιήσει αυτό με τον δικό της, μοναδικό τρόπο, ακολουθώντας μία διαφορετική σχεδιαστική γραμμή και αεροδυναμικές λεπτομέρειες διαφορετικές από τα συνηθισμένα. 

MCLAREN GRAND TOURER 3

"Ένα από τα ερωτήματα που θέσαμε μεταξύ μας, ήταν το πώς θα έμοιαζε μία McLaren σχεδιασμένη για τον James Bond. Να έχει σπορ χαρακτηριστικά αλλά να μπορεί να δείχνει όμορφη και μέσα σε ένα εξαιρετικά formal κοστούμι" αναφέρει σχετικά με το νέο project, ο Design Director της εταιρείας Rob Melville. Βλέποντας το τελικό αποτέλεσμα, όλα δούλεψαν σωστά και το σχέδιο μετουσιώθηκε σε ένα άκρως εντυπωσιακό αυτοκίνητο.

Η McLaren GT είναι εξοπλισμένη με έναν twin-turbo 4λιτρο V-8 κινητήρα, γνωστό ήδη στους φίλους των 4 τροχών από την 720 S, με ιπποδύναμη 620 αλόγων και τη δυνατότητα να κάνει το 0-100 σε 2,9 δευτερόλεπτα. H τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 327 χλμ/ώρα. Στο εσωτερικό της, κυριαρχεί μία χαλαρή αίσθηση πολυτέλειας, καθώς μιλάμε για την πιο κομψή McLaren που ενδεχομένως έχουμε δει ποτέ όσον αφορά το σαλόνι. Υπάρχει ατμοσφαιρικός φωτισμός, καλογυαλισμένα τελειώματα και μπόλικο δέρμα, μαζί με μία τελευταίας τεχνολογίας κονσόλα αφής, από την οποία ελέγχονται και οι περισσότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου. 

"Η McLaren GT είναι ασφαλώς αναβαθμισμένη στον χώρο της καμπίνας σε σχέση με όλα τα άλλα αυτοκίνητά μας, με εξαιρετικής τεχνολογίας υλικά. Ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι ξεκάθαρος και εξυπηρετεί κάθε ανάγκη του οδηγού" συμπληρώνει ο Melville, ο οποίος φρόντισε να τονίσει ότι ακόμη και ο χώρος αποσκευών είναι ο μεγαλύτερος που έχει τοποθετήσει ποτέ η εταιρεία σε μοντέλα της. 

MCLAREN GRAND TOURER 2
MCLAREN GRAND TOURER 1

Η McLaren επιθυμούσε να φτιάξει κάτι περισσότερο από ένα απλό Grand Tourer. Αυτό που τελικά κατάφερε ίσως αλλάξει τη φιλοσοφία για τη γενικότερη λειτουργία της γραμμής παραγωγής της. Κατ' επέκταση, μπορεί να δώσει και ένα εναλλακτικό boost στην ίδια την κατηγορία αυτοκινήτων.


Διάβασε ακόμη για την οpen air αναβάθμιση της Ferrari F8 Spider, τη θηριώδη δύναμη της νέας Bugatti Centodieci και την Aston Martin Valkyrie που βγήκε επιτέλους στην πίστα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου