Η ιστορία του άντρα που παρέμεινε κρυμμένος για τρεις μήνες στο αεροδρόμιο του Σικάγου

Όταν το The Terminal συναντά την πραγματική ζωή.

Γράφει: Esquire Editors 21 Ιανουαρίου 2021

Ένας άντρας βρέθηκε να κρύβεται για τρεις μήνες σε μια περιοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου O’Hare του Σικάγου επειδή φοβόταν να πετάξει λόγω του κορονοϊού, ανέφεραν οι αρχές. Ο Aditya Singh έφτασε στο O’Hare με πτήση από το Λος Άντζελες στις 19 Οκτωβρίου και έκτοτε φέρεται να ζούσε σε μια περιοχή του αεροδρομίου χωρίς να γίνει αντιληπτός, σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune.

Το απόγευμα του Σαββάτου, δύο υπάλληλοι της United Airlines πλησίασαν τον Aditya Singh, 36 ετών, από την Καλιφόρνια και ζήτησαν να δουν τα χαρτιά του. Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Singh έδειξε μια ταυτότητα αεροδρομίου που φορούσε στο λαιμό του. Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ένα στέλεχος του αεροδρομίου είχε κάνει αναφορά ότι είχε χαθεί η εν λόγω ταυτότητα και έτσι οι υπάλληλοι της United Airlines κάλεσαν την αστυνομία η οποία και συνέλαβε ύστερα τον Aditya Singh.

Στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την Κυριακή, ο Singh κατηγορήθηκε για εγκληματική παράβαση σε απαγορευμένη περιοχή του αεροδρομίου και για κλοπή.

"Επομένως, αν σας καταλαβαίνω σωστά, μου λέτε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο, μη εργαζόμενο άτομο φέρεται να ζούσε σε ένα τμήμα του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου O'Hare από τις 19 Οκτωβρίου 2020 έως τις 16 Ιανουαρίου 2021 και δεν εντοπίστηκε; Θέλω να καταλάβω σωστά την κατάσταση", διερωτήθηκε η δικαστής Susana L. Ortiz.

Ο Singh φέρεται να βρήκε στο αεροδρόμιο την ταυτότητα υπαλλήλου και φοβόταν να πάει σπίτι λόγω του κορονοϊού, ενώ σημειώνεται ότι άλλοι επιβάτες-ταξιδιώτες του έδιναν φαγητό.

"Το δικαστήριο βρίσκει αυτά τα γεγονότα και τις περιστάσεις αρκετά σοκαριστικές για την υποτιθέμενη χρονική περίοδο που συνέβη αυτό", δήλωσε η δικαστής Ortiz. "Με βάση την ανάγκη τα αεροδρόμια να είναι απολύτως ασφαλή, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδεύουν, θεωρώ ότι αυτές οι ενέργειες τον κάνουν επικίνδυνο για την κοινότητα".

Ο Singh, ο οποίος έχει μεταπτυχιακό στον τομέα της φιλοξενίας και είναι άνεργος, ζει σε προάστιο του Λος Άντζελες με συγκάτοικους και δεν έχει ποινικό υπόβαθρο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί δεν ήταν βίαιης φύσης.

Ο Singh θα πρέπει να πληρώσει εγγύηση 1.000 δολαρίων και θα του απαγορευτεί να πατήσει ξανά στο αεροδρόμιο O'Hare. Η δίκη του θα συνεχιστεί στις 27 Ιανουαρίου.

Το περιστατικό εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο απέκτησε πρόσβαση σε μια απαγορευμένη περιοχή ενός από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της χώρας χωρίς να γίνει αντιληπτός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στα αεροδρόμια που διαχειρίζονται από την TSA (Υπηρεσία διαχείρισης ασφάλειας μεταφορών), υπάρχουν περιοχές όπου μπορούν να εισέλθουν μόνο άτομα που φέρουν ταυτότητες αεροδρομίου. Σε μεγάλα αεροδρόμια, η πρόσβαση συνήθως περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανάγνωσης ταυτοτήτων και αυτόματες κλειδαριές.

Υπάρχουν τεσσάρων ειδών ταυτότητες στο αεροδρόμιο του O'Hare, όπου το κάθε χρώμα αντιστοιχεί και σε ανάλογες άδειες για την κυκλοφορία στο αεροδρόμιο. Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είδος ταυτότητας ήταν στην κατοχή του Singh για σχεδόν τρεις μήνες ή εάν η ταυτότητα ήταν εξοπλισμένη με τσιπ παρακολούθησης GPS ή συσκευή εντοπισμού τοποθεσίας.

Η Υπηρεσία Αεροπορίας του Σικάγου (CDA), η οποία επιβλέπει τα αεροδρόμια της πόλης, αναφέρει στην ανακοίνωσή της: "Η CDA δεν έχει άλλη μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των αεροδρομίων μας, η οποία υποστηρίζεται από ένα συντονισμένο και πολυεπίπεδο δίκτυο επιβολής του νόμου. Ενώ αυτό το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση, καταφέραμε να διαπιστώσουμε ότι αυτός ο κύριος δεν ενέχει κίνδυνο για την ασφάλεια του αεροδρομίου ή για το ταξιδιωτικό κοινό. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές για την διεξοδική διερεύνηση αυτού του θέματος".

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πείραμα των 36 ερωτήσεων που δημιουργεί ερωτευμένους

Λέγεται πως όταν κάποιος τις κάνει στο αντικείμενο του πόθου του, καταλήγουν και οι δύο ερωτευμένοι.

Φρέσκα vs αποξηραμένα φρούτα: Τι είναι πιο θρεπτικό

Ένα crash test ανάμεσα στα δύο είδη και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Ο James Franco οργώνει την Ελλάδα με τη σύντροφό του

H σύντροφός του, Izabel Pakzad έχει ελληνική καταγωγή.

Will Smith, ο πρίγκιπας του cool

Τρεις δεκαετίες φιλμογραφίας, τρεις δεκαετίες απίθανων εμφανίσεων εκτός οθόνης.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Τι συμβαίνει επιτέλους με τη Jennifer Aniston και τον David Schwimmer;

Οι φήμες οργιάζουν και η Rachel αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τη σχέση της με τον Ross.

Παράνομη σχέση του John F. Kennedy θυμίζει το σκάνδαλο Clinton-Lewinsky

Όπως έδειξαν τα γεγονότα, η ιστορία επαναλήφθηκε.