Ο οίκος Hermès τιμά την Ελληνική Επανάσταση με το μαντήλι "Ελευθερία"

Το μεταξωτό μαντήλι σε σχέδιο του Ηλία Καφούρου θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση.

Γράφει: Esquire Editors 03 Μαρτίου 2021

Η Ελληνική Επανάσταση ξεσήκωσε ένα πανευρωπαϊκό κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και ενέπνευσε πολλούς Ευρωπαίους καλλιτέχνες και λογοτέχνες της εποχής. Φέτος, η χώρα μας γιορτάζει την επέτειο των 200 ετών από τον αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, κι ένας από τους εμβληματικούς οίκους της Γαλλίας έρχεται να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στον αγώνα που ταυτίστηκε με το πάθος για την ελευθερία: ο οίκος Hermès δημιούργησε το μεταξωτό μαντήλι "Ελευθερία", σε σχέδιο του Ηλία Καφούρου, με μοναδικούς χρωματισμούς.

"Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας", δηλώνει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραμμίζοντας την επιθυμία του οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. "Βλέπω το μαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιμαντέρ, σαν μια ιστορία τυπωμένη σε μετάξι", προσθέτει.

Δομημένο πάνω στην ελληνική λέξη "Ελευθερία", το μοναδικό αυτό μαντήλι παραπέμπει με τον σχεδιασμό του σε σημαία με τα γράμματα της λέξης τοποθετημένα μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου.

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος