O Jeff Bezos ετοιμάζεται για το διάστημα

Ο Jeff Bezos θα πεταχτεί μέχρι το διάστημα στις 20 Ιουλίου και για 11 μόνο λεπτά, παρέα με τον αδερφό του και ένα ακόμα άτομο.

Ο Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon και της Blue Origin, θα πραγματοποιήσει επιτέλους το όνειρό του και θα ταξιδέψει στο διάστημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, παρέα με τον αδερφό του. Μάλιστα, το ταξίδι θα γίνει με την πρώτη επανδρωμένη αποστολή του διαστημοπλοίου του New Shepard, το οποίο αναπτύχθηκε από τη δική του Blue Origin, αντίπαλο εταιρεία της SpaceX του Elon Musk

2,8 εκατομμύρια δολάρια για μία θέση στο διάστημα

Εκτός από τα δύο αδέρφια, μαζί τους θα είναι και ένα τρίτο άτομο -παρά το ότι στο σκάφος που θα χρησιμοποιηθεί μπορούν να φιλοξενηθούν έως 6- το οποίο θα επιλεγεί μετά από μία δημοπρασία με φιλανθρωπικό σκοπό, στην οποία το άτομο που θα προσφέρει τα περισσότερο χρήματα θα κερδίζει μία θέση στο σκάφος. Προς το παρόν, η υψηλότερη προσφορά αγγίζει τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια, αλλά μπορεί να ανέβει κι άλλο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα

"Από όταν ήμουν πέντε χρονών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα" έγραψε σε ένα post του στο Instagram ο δισεκατομμυριούχος. Όπως έχει γίνει γνωστό ο λόγος που προσκάλεσε τον αδερφό του σε αυτό είναι το ότι, πολύ απλά, αποτελεί το κοντινότερό του πρόσωπο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Ταξίδι στο διάστημα για 11 μόλις λεπτά

Το ταξίδι τους, που αποτελεί την πρώτη τουριστική πτήση της Blue Origin, θα διαρκέσει μόλις 11 λεπτά, ανεβαίνοντας 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης"Το να δεις τη Γη από το διάστημα σε αλλάζει, αλλάζει τη σχέση σου με τον πλανήτη και με την ανθρωπότητα", δήλωσε ο Bezos.

Τι εστί Blue Origin και οι συμβολισμοί της πτήσης

Ο Jeff Bezos ίδρυσε την Blue Origin το 2000 και ξεκίνησε τις δοκιμές με το New Shepard το 2015. Το όνομα του σκάφους αποτίνει φόρο τιμής στον Alan Shepard, το δεύτερο άτομο που ταξίδεψε στο διάστημα μετά από τον Yuri Gagarin, και η πτήση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα με αυτή που έφτασε ο άνθρωπος στο φεγγάρι με το Apollo 11.

Blue Origin Vs SpaceX

Ο Jeff Bezos θα ολοκληρώσει επισήμως τα καθήκοντά του ως CEO της Amazon στις 5 Ιουλίου για να εστιάσει στα προσωπικά του projects. Το εν λόγω ταξίδι του είναι ένα από αυτά και αναμένεται να αποτελέσει ορόσημο στην αντίκτυπο που θα έχει στο μέλλον η Blue Origin στον κόσμο αλλά και γενικότερα στον τουρισμό του διαστήματος.

> Διάβασε ακόμα: Η πρώτη νίκη της SpaceX απέναντι στην Blue Origin

Ο μεγάλος της αντίπαλος, η SpaceX του Elon Musk, που έχει εστιάσει στην προσφορά υπηρεσιών στη NASA και άλλους οργανισμούς που χρειάζονται δορυφόρους σε τροχιά, ετοιμάζει και εκείνη ένα ταξίδι με απλούς πολίτες. Η δική της αποστολή έχει λάβει την κωδική ονομασία Inspiration4 και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η ημερομηνία του ταξιδιού της. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου