Σε άλλα νέα, ο Elon Musk απένειμε αργυρό μετάλλιο στον Jeff Bezos

Ναι, κάπως έτσι τρολάρονται οι πλούσιοι στο Twitter.

Γράφει: Esquire Editors 14 Οκτωβρίου 2021

Τον περασμένο μήνα, ο CEO της Tesla Έλον Μασκ ξαναπέρασε στην 1η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, υποσκελίζοντας τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 204,2 δισ. δολάρια.

Το βράδυ της Κυριακής, ο Μπέζος έγραψε στο Twitter για τους πρώιμους επικριτές της Amazon: "Να ακούτε και να είστε ανοιχτοί, αλλά μην αφήνετε κανέναν να σας πει ποιος είστε". Το tweet συνοδευόταν από μια φωτογραφία εξωφύλλου του οικονομικού περιοδικού Barron's από το 1999, το οποίο αποκαλούσε τον Μπέζος "απλώς ακόμη έναν μεσάζοντα".

"Αυτή ήταν μία από τις πολλές ιστορίες που μας παρουσίαζαν όλους τους τρόπους για να αποτύχουμε. Σήμερα, η Amazon αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο φέρνοντας επανάσταση σε δύο εντελώς διαφορετικές βιομηχανίες", συνέχισε ο Μπέζος στο tweet του.

Λίγο αργότερα, ο Μασκ απάντησε με ένα emoji ασημένιου μεταλλίου, μια "σπόντα" για την υποχώρηση του του Μπέζος στη δεύτερη θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Όταν ο Μασκ έφτασε στην κορυφή της λίστας στα τέλη Σεπτεμβρίου, αστειεύτηκε σε ένα σύντομο e-mail που έστειλε στο Forbes για να σχολιάσει την επιτυχία του λέγοντας: "Στέλνω ένα γιγαντιαίο άγαλμα του αριθμού ‘2’ στον Τζέφρι Μπ., μαζί μ’ ένα ασημένιο μετάλλιο”. Και τώρα, το 'κάνε! Έστω, μέσω Twitter.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ιστορία, χάρη στην αλματώδη άνοδο της μετοχής της Tesla, η οποία έχει ενισχυθεί κατά 8% από την 1η Σεπτεμβρίου και κατά 80% τον τελευταίο χρόνο. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η περιουσία του Μπέζος άξιζε 201 δισ. δολάρια, ενώ πλέον η αξία της έχει υποχωρήσει περίπου στα 189,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Το "πείραγμα" του Μασκ στον Μπέζος αποτελεί συνέχεια της μακροχρόνιας δημόσιας διαμάχης τους. Ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές ένα emoji γάτας για να αποκαλέσει τον Μπέζος "κοπιαδόρο": η πρώτη φορά 'ηταν όταν η Amazon εισήλθε στην κούρσα για το δορυφορικό internet, ανταγωνιζόμενη την Starlink της SpaceX, και η δεύτερη όταν εξαγόρασε την εταιρεία αυτόνομων αυτοκινήτων Zoox.

Η αντιπαλότητα των δυο τους κλιμακώθηκε φέτος, όταν η Blue Origin του Μπέζος κατέθεσε αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης αμφισβητώντας το συμβόλαιο της SpaceX με τη NASA ύψους 2,9 δισ. δολαρίων, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστούν... χλευαστικά σχόλια στο Twitter και στον Τύπο.

Από: Capital.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.