Η ιστορία πίσω από την διάσημη πινακίδα του Hollywood

Η διάσημη πινακίδα του "Hollywood" γίνεται 100 χρονών: Αυτή είναι η ιστορία της.

Γράφει: Esquire Editors 05 Δεκεμβρίου 2022

Η διάσημη πινακίδα "Hollywood" στέκεται κοντά στην κορυφή του φαραγγιού Μπίτσγουντ (Beachwood Canyon), δίπλα στο πάρκο Γκρίφιθ, στην περιοχή Χόλιγουντ Χιλς, στο Λος Άντζελες. Το 2023 θα γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια, γι' αυτό και φρεσκάρεται και ανανεώνεται πλήρως.

Τα γιγαντιαία γράμματα, ύψους 14 μέτρων, σήμα κατατεθέν της πόλης του Λος Άντζελες, καθαρίζονται και βάφονται ξανά, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει οκτώ εβδομάδες, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει την πρόοδο των εργασιών μέσα από τον ιστότοπο "The Hollywood Sign".

Οι προετοιμασίες για το makeover έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Οκτώβριο ενώ η βαφή και το αστάρι που θα χρειαστούν για το φρεσκάρισμα, υπολογίζονται σε 946 λίτρα.

Να σημειωθεί ότι η διάσημη πινακίδα κατά καιρούς έχει δεχτεί δημιουργικές παρεμβάσεις, όπως τον Φεβρουάριο που έγραφε "Rams House" προς τιμήν της της ομάδας του Λος Άντζελες που κατέκτησε το Super Bowl, αλλά και βανδαλισμούς όπως όταν μετατράπηκε σε "Hollyweed", αναφορά στη χρήση μαριχουάνας από τους κατοίκους της πόλης.

Η ιστορία της πιο διάσημης πινακίδας του πλανήτη

Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1923, αρχικά ονομαζόταν "Hollywoodland", μια αναφορά όχι στην κινηματογραφική βιομηχανία αλλά στην κινητήρια δύναμη της οικονομίας της Νότιας Καλιφόρνια: την ανάπτυξη ακριβών ακινήτων. Ο άνδρας που δημιούργησε την πελώρια διαφήμιση για την ανάπτυξη του Hollywoodland, Χάρι Τσάντλερ, ήταν και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Los Angeles Times.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης