Ο Omar Sharif δεν ήξερε τι είναι το σεξαπίλ

Ο γοητευτικός ηθοποιός είχε γεννηθεί μία ημέρα σαν κι αυτή, πριν από 91 χρόνια.

Γράφει: Esquire Editors 10 Απριλίου 2023

"Δεν ξέρω τι σημαίνει σεξ απίλ. Δεν νομίζω ότι μπορείς να έχεις σεξ απίλ και να το ξέρεις. Οι άνθρωποι που με γοητεύουν προσωπικά είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι είναι σαγηνευτικοί και δεν ξέρουν τι σημαίνει σεξ απίλ" είχε δηλώσει κάποτε η επιτομή της γοητείας, ο αιγυπτιακής καταγωγής Omar Sharif. Πολύ πριν το Instagram βέβαια, όταν η ματιά, η αύρα και η προσωπικότητα ήταν εκείνα που πρωτίστως μαγνήτιζαν.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του "Λόρενς της Αραβίας" και του εμβληματικού "Δόκτωρ Ζιβάγκο" καθήλωσε το κοινό, ιδίως το γυναικείο, με το ταλέντο και την ανατολίτικη ομορφιά του. Η σκηνή στην οποία εμφανίζεται από το βάθος της ερήμου, από τον ορίζοντα, πρώτα ως κουκίδα έως να τον διακρίνουμε ως αναβάτη πάνω στην καμήλα του- είναι μία από τις διασημότερες σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου. Τα σκούρα του χαρακτηριστικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση δε με εκείνα του Ιρλανδού πρωταγωνιστή Peter O'Toole κάνοντας ακόμη πιο δραματικές τις κοινές τους σεκάνς. Μάλιστα πρόκειται για τον πρώτο ρόλο του Αιγύπτιου ηθοποιού στα αγγλικά που τού χάρισε και μια υποψηφιότητα για τα Όσκαρ.

Ζενίθ της καριέρας του Omar Sharif  θεωρείται βέβαια η ερμηνεία του στο "Δόκτωρ Ζιβάγκο" ταινία που βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Μπορίς Παστερνάκ. Ο Omar Sharif υποδύεται στην ταινία τον γιατρό και ποιητή Γιούρι Ζιβάγκο που βασανίζεται από το δίλημμά του ανάμεσα σε δύο γυναίκες με φόντο την Οκτωβριανή Επανάσταση και τον Ρωσικό Εμφύλιο Πόλεμο που ακολούθησε. Τα ζεστά, εκφραστικά του μάτια χώρεσαν όλο το φάσμα των συναισθημάτων του ευγενικού και φιλήσυχου ανθρώπου που βρέθηκε εν μέσω αναταράξεων, εσωτερικών κι εξωτερικών.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.