Το νέο beef του Elon Musk αφορά την πρώην γυναίκα του Jeff Bezos

O Elon Musk τα έβαλε και με τη MacKenzie Scott για τον πιο απίθανο λόγο.

Τελικά είναι πολύ δύσκολο να κάτσει ήσυχος αυτός ο άνθρωπος. Αυτήν τη φορά, ο Elon Musk τα έβαλε με την πρώην σύζυγο του Jeff Bezos, MacKenzie Scott για τον πιο απίθανο λόγο: Την κατηγορεί για τις φιλανθρωπίες της, όμως εκείνη φαίνεται πως δεν πτοείται και διπλασίασε τις δωρεές της προς εκατοντάδες οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υπερασπίζονται τη δικαιοσύνη και την ισότητα, μετά τα σχόλια του Musk.

Οι δωρεές της Scott

H Scott ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή δωρεά 640 εκατομμυρίων δολαρίων σε 361 οργανισμούς, διπλασιάζοντας την αρχική της δέσμευση από το προηγούμενο έτος.

Η Lever for Change, η οργάνωση που διευκολύνει τη φιλανθρωπία της Scott, γνωστοποίησε ότι κάθε ένας από τους 361 οργανισμούς θα λάβει σημαντικές επιχορηγήσεις, με 279 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να λαμβάνουν από 2 εκατ. δολάρια ο καθένας και οι υπόλοιποι 82 να λαμβάνουν από 1 εκατ. δολάρια. Αυτή η αξιοσημείωτη αύξηση της χρηματοδότησης αντικατοπτρίζει τον εξαιρετικό αντίκτυπο αυτών των οργανώσεων, ο οποίος αναγνωρίζεται τόσο από τους ομόλογούς τους, όσο και από εξωτερικούς αξιολογητές.

Η δωρεά της Scott έρχεται εν μέσω των απαξιωτικών σχολίων του Musk για τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες. Παρά τις επικρίσεις του Musk, η Scott παραμένει προσηλωμένη στον σκοπό της, συνεχίζοντας να υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες, όπως είναι η υγεία των γυναικών και οι μειονότητες. Ειδικότερα, οι συνεισφορές της εκτείνονται σε οργανισμούς όπως η ACLU της Αλαμπάμα και το Κέντρο για την ενδυνάμωση των προσφύγων και των μεταναστών, μεταξύ άλλων.

Αυτό που διαφοροποιεί τη Scott από τους παραδοσιακούς φιλάνθρωπους είναι η χωρίς δεσμεύσεις προσέγγισή της στις δωρεές. Σε αντίθεση με πολλούς άλλους, η Scott απέχει από την επιβολή συγκεκριμένων απαιτήσεων υποβολής εκθέσεων στους οργανισμούς που υποστηρίζει, επιτρέποντάς τους την ελευθερία να διαθέσουν τα κεφάλαια ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Τα ζόρια του Musk

"Οι 'σούπερ πλούσιες πρώην σύζυγοι που μισούν τον πρώην σύζυγό τους' θα πρέπει να κατατεθούν στους 'λόγους που πέθανε ο δυτικός πολιτισμός'", δήλωσε ο Musk σε μια ανάρτηση στο X στις 6 Μαρτίου, που έχει πλέον διαγραφεί.

Ο Musk δεν ανέλυσε τον λόγο για τον οποίο είχε εστιάσει στη Scott, αλλά έχει υπάρξει σκληρός επικριτής των προσπαθειών της για την προώθηση της εταιρικής ποικιλομορφίας, της ισότητας και της ενσωμάτωσης.

"Το DEI (σ.σ.: diversity, equity, inclusion) είναι απλώς μια άλλη λέξη για τον ρατσισμό. Ντροπή σε όποιον τη χρησιμοποιεί", δήλωσε ο Musk σε μια ανάρτηση του X τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Musk κατακεραύνωσε τη Scott για τη δωρεά δισεκατομμυρίων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Τον Μάιο του 2022, ο Musk ισχυρίστηκε ότι οι εταιρείες του παραγκωνίζονται από το Δημοκρατικό Κόμμα επειδή η Scott είχε κάνει δωρεές σε "πολιτικές επιτροπές που παριστάνουν τις φιλανθρωπικές οργανώσεις".

"Είναι ασφαλές να πούμε ότι η MacKenzie Scott δεν είναι ακριβώς μεγάλη θαυμάστρια του πρώην συζύγου της. Δυστυχώς, πολλοί άλλοι βρίσκονται στα διασταυρούμενα πυρά", ανέφερε ο Musk σε μια ανάρτηση στο X στις 31 Μαΐου 2022.

Η Scott, από την πλευρά της, δεν φαίνεται να έχει εκδώσει καμία δημόσια αντίδραση στα σχόλια του Musk σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματά της.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα