Δυσκολευτήκαμε να αναγνωρίσουμε τον Σάκη Τανιμανίδη 23 χρόνια πριν

Τότε, παρουσίαζε εκπομπές στην TV 100 της Θεσσαλονίκης.

Γράφει: Esquire Editors 28 Μαρτίου 2024

Σήμερα ο Σάκης Τανιμανίδης είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και πολυσυζητημένα πρόσωπα της τηλεόρασης και της showbiz.

Ωστόσο, λίγοι ξέρουν ότι την καριέρα του την ξεκίνησε πριν από 23 χρόνια. Συγκεκριμένα το 2001, όταν ήταν στο κανάλι ΤV 100 της Θεσσαλονίκης παρουσίαζε μαζί με τη Μαριάννα Βαραδίνη το παιχνίδι γνώσεων με τίτλο "Αστέρια και Λάβαρα".

Μάλιστα, υπάρχουν και... ντοκουμέντα από εκείνη την περίοδο, με τον Σάκη Τανιμανίδη να είναι εντελώς αγνώριστος σε σχέση με την εικόνα του σήμερα.

Η ζωή και η καριέρα του Σάκη Τανιμανίδη

Ο Σάκης Τανιμανίδης γεννήθηκε στις 30 Απριλίου 1981 στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ο πατέρας του, Στέφανος, είναι συνταξιούχος ενώ η μητέρα του, Ματούλα, εργαζόταν για πολλά χρόνια στις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Έχει δύο αδέλφια, τον Πάνο και την Κασσιανή.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και το μπάσκετ ενώ μετά το σχολείο, σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας αργότερα με δίπλωμα Αγρονόμου και Τοπογράφου Μηχανικού. Επίσης, παράλληλα με τις σπουδές του έκανε και κάποιες μικροδουλειές για να καλύπτει τα προσωπικά του έξοδα.

Σε ηλικία 28 ετών, εγκαταστάθηκε για δύο χρόνια στη Βοστώνη των ΗΠΑ ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές στην επιχειρηματικότητα, στο κολλέγιο Μπάμπσον. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ετών αυτών, φοίτησε και για ένα εξάμηνο στο Ινστιτούτο Επιχειρήσεων (Instituto de Empresa) στη Μαδρίτη.

Ξεκίνησε να εργάζεται στην τηλεόραση, το 2001, αφού σε ηλικία 20 ετών, ανέλαβε μέρος της παρουσίασης της εκπομπής "Αστέρια και λάβαρα" στο δημοτικό κανάλι TV 100 της Θεσσαλονίκης.

Εκεί έμεινε μέχρι το 2005, όπου και αποφάσισε να παραιτηθεί και να συνεχίσει τις σπουδές του. Το 2013, επιστρέφει τηλεοπτικά μέσα από την ΕΤ3, με το World Party, που παρουσίαζε από κοινού με το Γιώργο Μαυρίδη. Η ιδέα αυτής της εκπομπής προέκυψε από τον ίδιο, αφού μετά την επιστροφή του από την Αμερική, ήθελε να δημιουργήσει μια ψυχαγωγική εκπομπή όπου θα ταξιδεύει με τους φίλους του. Eκτός από παρουσιαστής, ο Τανιμανίδης ήταν επίσης παραγωγός και σκηνοθέτης της συγκεκριμένης εκπομπής.

Στις αρχές του 2017, δέχθηκε πρόταση να αναλάβει την παρουσίαση του Survivor Greece και έτσι έκλεισε συμβόλαιο με το κανάλι ΣΚΑΪ. Η πρεμιέρα έγινε στις 13 Φεβρουαρίου και το φινάλε στις 5 Ιουλίου, ενώ πέτυχε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, φτάνοντας μέχρι και το 70% λίγες μόλις εβδομάδες μετά την έναρξή του.[3]

Τη σεζόν 2017-2018 ήταν στην κριτική επιτροπή του talent show "Ελλάδα έχεις ταλέντο" ενώ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2018, παρουσίασε τον έκτο κύκλο του Survivor Greece. Τη σεζόν 2018-2019 ήταν ξανά στην κριτική επιτροπή του Ελλάδα έχεις ταλέντο και παρουσίασε τον έβδομο κύκλο του Survivor Greece με τίτλο Survivor Ελλάδα-Τουρκία.

Τη σεζόν 2019 -2020, μετά το τέλος του Survivor, παρουσίασε στον ΣΚΑΪ το τηλεπαιχνίδι "Boom!". Το 2021, παρουσίασε το ριάλιτι "Η φάρμα" στον ΑΝΤ1.

Τη σεζόν 2022-2023 κάνει τη συμπαραγωγή και παρουσίαση του επιχειρηματικού σόου Dragons' Den, γνωστό και σαν Shark Tank στην αμερικάνικη εκδοχή του. Ο ίδιος είπε ότι αυτό το σόου ήταν ένας στόχος που είχε για πολλά χρόνια, αφού θέλει να κάνει το επιχειρείν πιο προσιτό προς τους Έλληνες.

Από: TheToc.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα