Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020 είναι ελληνικό

Στη λίστα του περιοδικού Travel + Leisure περιλαμβάνονται πολλά ακόμα ελληνικά νησιά.

Γράφει: Esquire Editors 10 Ιουλίου 2020

Το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2020 είναι η Πάρος, σύμφωνα με τους πολυάριθμους αναγνώστες του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού "Travel + Leisure", που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για τα World's Best Awards 2020.

Παράλληλα, η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των αναγνωστών του περιοδικού για μία ακόμη χρονιά, αφού μεταξύ των 20 κορυφαίων νησιών της ευρωπαϊκής ηπείρου περιλαμβάνονται, επίσης, η Μήλος στη 2η θέση, η Κρήτη στην 6η, η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα στη 10η, η Σαντορίνη στην 11η, η Κέρκυρα και τα νησιά του Ιονίου στη 18η και η Μύκονος στην 20η.

Όπως σημειώνουν οι συντάκτες του περιοδικού για την Πάρο "αυτό το καταφύγιο των 76 τετραγωνικών μιλίων έχει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στην Ελλάδα, με εκτάσεις λευκής άμμου που περιβάλλονται από απόκρημνους βράχους και τιρκουάζ νερά. Η ενδοχώρα του νησιού γοητεύει τους επισκέπτες με την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα μικρά χωριά και τα αρχαία μνημεία. Όσοι αναζητούν τη νυχτερινή ζωή θα μείνουν ευχαριστημένοι με τα πολλά κλαμπ του νησιού, ενώ όσοι προτιμούν τη χαλάρωση μπορούν επίσης να απολαύσουν μασάζ και ήσυχες στιγμές".

Εξάλλου, στην ίδια ψηφοφορία, η Πάρος αναδείχθηκε ως το 2ο καλύτερο νησί παγκοσμίως, με την Μήλο να κατακτά την 3η θέση και την Κρήτη την 15η θέση.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 4 Νοεμβρίου 2019 έως τις 2 Μαρτίου 2020, δηλαδή πριν από την έξαρση της πανδημίας Covid-19 και την επιβολή περιοριστικών μέτρων, με βάση τα αρχικά κριτήρια που είχαν τεθεί από τους διοργανωτές, όπως η ποικιλία των προσφερόμενων δραστηριοτήτων, τα αξιοθέατα, η φυσική ομορφιά, οι παραλίες, η γαστρονομία και η φιλοξενία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το ελληνικό βραβείο για την πρώτη θέση της Πάρου, θα παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ, Μαρία Κριθαριώτη.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Ο 95.2 Athens Deejay μπήκε σε spooky διάθεση

O 95.2 Athens Deejay μπήκε στο πνεύμα του Halloween, όπως κανείς άλλος: οι αγαπημένοι μας ραδιοφωνικοί παραγωγοί μεταμορφώθηκαν σε εμβληματικούς ήρωες τρόμου, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Το smartwatch που σε καταλαβαίνει καλύτερα απ΄ τον καθένα

Μετά από τρεις εβδομάδες με το HUAWEI WATCH GT6 Pro, κατάλαβα κάτι: όταν ένα ρολόι σταματά να σε αγχώνει και αρχίζει να σε καταλαβαίνει, δεν θα θέλεις να το βγάλεις από το χέρι σου.

Riviera Tower: Υλοποιείται το ψηλότερο κτίριο της χώρας με προηγμένα συστήματα της ALUMIL

Ο Riviera Tower θα είναι σύντομα το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και θα αποτελέσει ένα λαμπρό σημείο αναφοράς βιώσιμου σχεδιασμού. Η ALUMIL συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο σε αυτόν τον τομέα, καθώς τα συστήματά της παράγονται σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Έρευνα αποκαλύπτει γιατί έχουμε την ανάγκη να μιλάμε στον εαυτό μας

Η αυτοομιλία αποκαλύπτει περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε για τη σκέψη και τη συμπεριφορά μας. Μια διαφορετική ματιά σε μια καθημερινή συνήθεια.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό είναι ένα ασφαλές κινητό για παιδιά 5-13 ετών

Το KARRI είναι ένα smartphone χωρίς οθόνη που επιτρέπει στα παιδιά να επικοινωνούν με τους γονείς τους με τη μορφή φωνητικών μηνυμάτων, χωρίς περισπασμούς, social media ή μπλε φως.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τα 50 καλύτερα του ξενοδοχεία κόσμου για το 2025-ένα αθηναϊκό ανάμεσά τους

Το Rosewood Hong Kong στην κορυφή της λίστας των The World's 50 Best Hotels, με ένα ξενοδοχείο της Αθήνας να βρίσκεται στους κορυφαίους της φιλοξενίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας