Αυτές είναι οι 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας
Σύμφωνα με τους The Times.
Κατάλογο με τις 35 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας δημοσίευσαν οι Times, μετά από εκτεταμένη έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας τους, όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Το δημοφιλές βρετανικό μέσο αναφέρει χαρακτηριστικά "όπως θα περίμενε κανείς από τη χώρα με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, η Ελλάδα έχει έναν φαινομενικά αμέτρητο αριθμό παραλιών. Από τις ακτές της ηπειρωτικής χώρας μέχρι τις αμμουδιές και τους όρμους των μυριάδων νησιών και βραχονησίδων της, οι παραθεριστές έχουν να αντιμετωπίσουν το πιο όμορφο δίλημμα του καλοκαιριού και να επιλέξουν ανάμεσα σε πάρτυ στην άμμο, απομονωμένους ορμίσκους, δύση του ηλίου στις ακρογιαλιές και θαλάσσια σπορ σε γαλαζοπράσινα νερά".
Τα νησιά με τις καλύτερες παραλίες
Στο κατάλογο των Times "πρωταθλήτριες" αναδεικνύονται οι Κυκλάδες με εννιά παραλίες σε Νάξο, Μύκονο, Κουφονήσια, Αντίπαρο, Άνδρο, Ίο, Κέα και Τήνο που προσφέρονται για εμπειρίες εκτός της πεπατημένης, κολύμπι σε σμαραγδένια νερά, νεανικές εξορμήσεις και έντονες συγκινήσεις. Ακολουθούν τα Δωδεκάνησα με επτά πανέμορφες παραλίες σε Ρόδο, Λειψούς, Αστυπάλαια, Πάτμο και Κάρπαθο, ιδανικές για απομόνωση, οικογενειακές στιγμές ή έντονους μουσικούς ρυθμούς. Σημαντικές προσθήκες είναι τα Ιόνια νησιά με 5 παραλίες σε Ζάκυνθο, Παξούς, Ιθάκη, και Κεφαλονιά που διαθέτουν τέλεια βότσαλα, μαγευτική φύση και ονειρικά ηλιοβασιλέματα και η Κρήτη με 4 εξωτικές παραλίες για αποδράσεις από την καθημερινότητα. Θέση στη λίστα των Times έχουν και οι Βόρειες Σποράδες με 3 παραλίες σε Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο για αναζωογονητικές εμπειρίες, ενώ από τον κατάλογο δεν απουσιάζει η ηπειρωτική Ελλάδα με επιλογές από Χαλκιδική, Σύβοτα, Πελοπόννησο και Αττική για χαλάρωση και υπνωτικές στιγμές στον γενναιόδωρο ίσκιο της πλούσιας βλάστησης. Η λίστα ολοκληρώνεται με προτάσεις για ξεχωριστές στιγμές σε Χίο και Ελαφόνησο. Εκπρόσωποι προορισμών του καταλόγου των Times αναλύουν τις τάσεις της φετινής σεζόν:
Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος: "Οι ονειρικές παραλίες του νησιού αντανακλούν τις συνεχείς πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου να βάλουν "φρένο" σε υπέρμετρες εκμεταλλεύσεις. Το "όχι" που οργανωμένα έχουμε πει σε οργανωμένες ξαπλώστρες και πισίνες έχει συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της ακτογραμμής μας και την υδατική επάρκεια μας".
"Η Αστυπάλαια διαθέτει μια μοναδική "μαγιά" από γνωστές και άγνωστες παραλίες που ικανοποιούν κάθε ανάγκη εξερεύνησης, αναζωογόνησης και χαλάρωσης του επισκέπτη. Η εμπειρία του ταξιδιώτη ενισχύεται από τη διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υπηρεσιών που επιτυγχάνεται τα τελευταία χρόνια συμβάλλοντας στην βελτίωση της ικανοποίησης και την καλύτερη ποιότητα διακοπών", σημειώνει ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αστυπάλαιας Κώστας Καμπύλης.
"Η Σκόπελος είναι ένας προορισμός που προσφέρει απλόχερα ένα εντυπωσιακό εύρος επιλογών. Προβάλλουμε τις παραλίες όχι μόνο για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος τους αλλά και για το αίσθημα περιπέτειας που εμπνέουν ως παλιά λημέρια πειρατών καθώς και για τον έντονο ρομαντισμό τους ως κομμάτι μίας αξέχαστης Mamma Mia εμπειρίας", αναφέρει η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Σκοπέλου Εύα Καραμεσίνη.
"Η Κάρπαθος διατηρεί αναλλοίωτους τους φυσικούς και πολιτισμικούς "θησαυρούς" της. Τα γαλαζοπράσινα νερά παραμένουν άθικτα και παρθένα και οι επισκέπτες μας από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και άλλες μακρινές αγορές έρχονται για να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες μέσα από την πεζοπορία, τις καταδύσεις, τις παραδόσεις, την αναρρίχηση και τη γαστρονομία", δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Καρπάθου Τάσος Μηλιός.
"Η Άνδρος αναδεικνύεται σε μία από τις τελευταίες οάσεις αυθεντικότητας χωρίς υπερτουρισμό στις Κυκλάδες. Είναι ενθαρρυντική η αύξηση επισκεψιμότητας σε περιόδους εκτός υψηλής σεζόν. Οι παραλίες αποτελούν "μαγνήτη" για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες που τους ενώνει η αγάπη για τη φύση, τα activities και το περιβάλλον. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα μας μέσα από διαρκείς προσπάθειες προβολής" εξηγεί ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου, Νίκος Μουστάκας.
"Μέσα από στοχευμένες δράσεις η Αλόννησος τοποθετείται στον διεθνή τουριστικό "χάρτη" ως ένας εξωτικός παράδεισος της Ελλάδας. Ακόμη και τα σμαραγδένια νερά που μπορεί να απολαύσουν οι επισκέπτες στις ακτές της είναι κομμάτι του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου. Η μοναδικότητα όμως επεκτείνεται και κάτω από το νερό προσφέροντας για εξερεύνηση έναν πλούσιο βυθό μαζί με το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας" τονίζει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου και τουριστικός πράκτορας, Διογένης Θεοδώρου.
"Η γοητεία της Ίου βρίσκεται στα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του νησιού. Εστιάζουμε στις παραλίες και τη βιωσιμότητα τους γιατί είναι ο "καθρέφτης" του χαρακτήρα του νησιού και δίνουν ενέργεια σε όσους νιώθουν νέοι, προσφέρουν έμπνευση σε καλλιτέχνες και σαγηνεύουν ερωτευμένους και λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων", προσθέτει ο Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ιητών Αντώνης Μέττος.
"Δικαιωματικά η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες αποκαλούνται οι "βασίλισσες" των παραλιών στις Κυκλάδες. Κάθε χρόνο οι προορισμοί αποσπούν σειρά διακρίσεων σε ΜΜΕ από Αμερική μέχρι Ν. Ζηλανδία για την ποικιλομορφία, την ομορφιά και τις εναλλαγές συναισθημάτων και τοπίων που χαρακτηρίζουν τις δαντελωτές ακρογιαλιές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες" σχολιάζει ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Βαγγέλης Κατσαράς.
Από: TheToc.gr
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τελικά είναι ζευγάρι Kim Kardashian και Lewis Hamilton;
Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λένε. Από την άλλη, άβυσσος η ψυχή των celebrities, μία έτσι, μία γιουβέτσι· για να μη σκεφτούμε και τη μέθοδο των επικοινωνιακών τρικ που ειδικά στο Χόλιγουντ είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη.
Ζητείται δάσκαλος με ετήσια αμοιβή 185.000 ευρώ -Θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης
Μια αγγελία από τη Βρετανία αποκαλύπτει πώς ορισμένες οικογένειες επαναπροσδιορίζουν την εκπαίδευση των παιδιών τους, συνδυάζοντας ταξίδια, εμπειρίες και έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο για τον δάσκαλο.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤα SONY LinkBuds Clip προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα κλήσεων και μοιάζουν με κόσμημα [Tech Review]
Δοκιμάσαμε το νέα ακουστικά της εταιρείας, SONY LinkBuds Clip, και αυτές είναι οι τελικές μας εντυπώσεις.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠού (θα) βρίσκεται ο ουρανοξύστης του Roberto De Niro
Παίρνοντας ως θέσφατο ότι ο πασίγνωστος ηθοποιός δεν έχει βλέψεις προς Ελληνικό μεριά, σου έχουμε όλες τις λεπτομέρειες. Πάντως, πρόκειται για απόρροια μίας συνεργασίας που κατέληξε σε συνιδιοκτησία.
Η προπόνηση του Jacob Elordi που τον κρατάει σε top φόρμα
Ο Jacob Elordi μιλά για τη σχέση του με το γυμναστήριο και παρουσιάζει την αγαπημένη του full-body προπόνηση, που τον βοηθά να προετοιμάζεται για τους ρόλους του.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΠώς ο Bad Bunny σόκαρε τον Ντόναλντ Τραμπ-Η αντίδραση του Προέδρου των ΗΠΑ
Λίγο μετά το halftime show του Bad Bunny στο Super Bowl, ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε σκληρή δημόσια κριτική, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων στα social media.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης