Οι συμβουλές της Ελένας Χαρμπίλα για κάθε σου ταξίδι

Κάθε μήνα ένας καλεσμένος αποκαλύπτει τις ταξιδιωτικές γνώσεις του.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη "Αθήνα" είναι ο ήλιος και το φως της, που δεν το βρίσκεις πουθενά αλλού.

Δε βαριέμαι και δε θα βαριέμαι μάλλον ποτέ να επιστρέφω στο Λονδίνο. Είναι μια πόλη-χαμαιλέοντας. Κάθε φορά που την ξανασυναντώ μου φαίνεται τελείως διαφορετική.

Οι συμβουλές της Ελένας Χαρμπίλα για κάθε σου ταξίδι
Το Βόρειο Σέλας στη Νορβηγία

Από την τσάντα μου στα ταξίδια δε λείπει ποτέ το αντηλιακό. Ακόμα κι αν έχει συννεφιά στο μέρος όπου θα πάω, το έχω στην τσάντα μου.

Πέρυσι βρέθηκα για μία εβδομάδα στον Άγιο Δομίνικο για να παίξω ζωντανά σε ένα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής. Ήταν ένα ιδιόμορφο ταξίδι γιατί πρώτη φορά επισκέφθηκα ολομόναχη έναν εξωτικό προορισμό. Ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ αυτή η μοναχικότητα. Αισθανόμουν σαν να ήμουν "πεταμένη" στη μέση του πουθενά κάνοντας ό,τι μου κατέβαινε στο κεφάλι.

ΕΛΕΝΑ ΧΑΡΜΠΙΛΑ
Ιππασία στη Δομινικανή Δημοκρατία

Το χειρότερο αεροδρόμιο όπου έχω προσγειωθεί ήταν το LAX στο Λος Άντζελες. Πρόσφατα όμως ανακαινίστηκε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει τελείως την εικόνα του και την άποψή μου.

Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος πρέπει να έχει όρεξη να ξυπνάει νωρίς για εξερεύνηση και να μην είναι πολυλογάς/πολυλογού.

Οι αγαπημένες μου παραλίες είναι δύο. Η πρώτη είναι η Hamoa Beach στο Μάουι της Χαβάης και η δεύτερη το Καλαμίτσι της μεσσηνιακής Μάνης.

ΕΛΕΝΑ ΧΑΡΜΠΙΛΑ
Στη Χαβάη

Την πιο ωραία μακαρονάδα με καβούρι την έφαγα στο εστιατόριο Bestia στη γειτονιά μου στο Downtown Los Angeles.

Σε μια πόλη δεν ψάχνω ποτέ να βρω το τέλειο μπαρ. Δεν το έχω γενικά με την bar culture και με το αλκοόλ, ωστόσο μια στο τόσο ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ με λεβάντα θα το πιω στο Manuela’s στο Downtown Los Angeles.

ΕΛΕΝΑ ΧΑΡΜΠΙΛΑ
Στο Τουλιν Πικς.

Αν ήταν να απομονωθώ σε ένα νησί, θα το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη στο Μάουι. Στο χάρτη είναι μια μικρή κουκκίδα στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού και αυτή ακριβώς είναι και η αίσθηση που έχεις όταν βρίσκεσαι εκεί.

Η αγαπημένη μου ταξιδιωτική ρουτίνα περιλαμβάνει το να κάνω λίστες με όλα αυτά που θέλω να δω και να κάνω, άσχετα αν στο τέλος θα καταφέρω να τα πραγματοποιήσω.

Η Έλενα Χαρμπίλα είναι τραγουδοποιός και ηθοποιός. Συμμετέχει στην τελευταία ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου Unpleasant, όπου έχει συνθέσει και το soundtrack.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης