Το ρομπότ Gundam ύψους 18 και κάτι μέτρων με κινητικές δεξιότητες

Το ρομπότ μπορεί να περπατήσει, να γονατίσει, να στρέψει το κεφάλι του και να δείξει στον ουρανό.

Γράφει: Esquire Editors 07 Οκτωβρίου 2020

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είδαμε ότι στην Gundam Factory Yokohama, νότια του Τόκιο, γίνονταν δοκιμές για τις κινητικές δεξιότητες του ύψους 18 και κάτι μέτρων ρομπότ RX-78-2 Gundam. Τον περασμένο Ιούλιο, οι μηχανικοί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν ότι το ρομπότ ήταν σε θέση να υψώσει και να επαναφέρει στο έδαφος το γιγαντιαίο μηχανικό πόδι του. Πριν από λίγο καιρό, καινούργια βίντεο τεκμηρίωσαν πρόοδο στις εργασίες: το βάρους σχεδόν 25 τόνων μηχανικό θαύμα μπορεί τώρα να περπατήσει, να γονατίσει, να στρέψει το κεφάλι του, ακόμη και να υψώσει το χέρι του δείχνοντας στον ουρανό.

Το ρομπότ RX-78-2 Gundam έχει "εξέλθει" από δημοφιλή τηλεοπτική σειρά κινούμενων σχεδίων στην Ιαπωνία: έκανε το ντεμπούτο του το 1979 στη σειρά "Mobile Suit Gundam" – σε σκηνοθεσία, αρχικά, του Yoshiyuki Tomino και animation από Sunrise. Η σειρά έγινε ένα ατελείωτο φραντσάιζ με πάνω από 50 κινηματογραφικές ταινίες, πάμπολλες τηλεοπτικές σειρές που προέκυψαν από την πρώτη, ιστορίες μάνγκα και βινετοπαιχνίδια.

Οι εργασίες για την κατασκευή του άρχισαν στην Gundam Factory Yokohama τον περασμένο Ιανουάριο και ο προγραμματισμός ήθελε το ρομπότ να είναι έτοιμο τον φετινό Οκτώβριο για τα εγκαίνια του πάρκου ψυχαγωγίας της Gundam Factory. Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης ήταν λόγω της πανδημίας αναπόφευκτη και, κατά συνέπεια, ο Gundam το ρομπότ θα παραμείνει για περίπου έναν χρόνο στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.


φωτογραφία getty images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.