Η Apple ετοιμάζει το δικό της Google search
Μία νέα αποκλειστική μηχανή αναζήτησης φέρεται να έρχεται στις συσκευές με iOS λογισμικό.
Ένα πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times αναζωογόνησε τις φήμες πως η Apple σκοπεύει προσεχώς να σταματήσει να χρησιμοποιεί το Google ως μηχανή αναζήτησης για τις συσκευές της, αντικαθιστώντας με μία αντίστοιχη δική της. Το παραπάνω ίσως και να επιβεβαιώνεται και από το γεγονός πως μέσω του iOS14 άρχισε να παρέχει στον χρήστη τα δικά της αποτελέσματα αναζήτησης και links απευθείας στις ιστοσελίδες, μετά την πληκτρολόγηση queries από την βασική οθόνη.
Τα αποτελέσματα αυτά μάλιστα είναι πολύ πιο φιλικά προς το "οικοσύστημα" της Apple, χωρίς διαφημίσεις και με ενεργά links προς υπηρεσίες όπως τα App Store και Apple TV+. Προκύπτει λοιπόν ένα μεγάλο ερώτημα: Έχει νόημα η Apple να μποϊκοτάρει ουσιαστικά την Apple από τις συσκευές της; Από την μία πλευρά, ναι. Με αυτόν το τρόπο θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί πλήρως τις καινοτομίες της και την τεχνητή νοημοσύνη, αξιοποιώντας πλήρως τις πληροφορίες των χρηστών που -με τη συγκατάθεσή τους- διαθέτει, προσφέροντας εξαιρετικά εξατομικευμένες αναζητήσεις. Αυτό, έρχεται να συνδεθεί και με την αγωγή που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Google, κατηγορώντας την για παράνομες μεθόδους μονοπωλίου στις αναζητήσεις.

Από την άλλη, είναι ακόμη ασαφές κατά πόσο αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί σε βαθμό που να ικανοποιεί πλήρως την Apple και πώς (και εάν βεβαίως) θα λειτουργήσει το όλο εγχείρημα συνδυαστικά με το Safari. Έπειτα, σίγουρα θα δημιουργηθούν άλλα θέματα, καθώς κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι η Apple δεν θα χρησιμοποιήσει σαν promo για όλες τις δικές της παρεχόμενες υπηρεσίες και συσκευές την εν λόγω μηχανή αναζήτησης. Κοινώς, είναι πάρα πολύ πιθανό να κάνει ουσιαστικά ακριβώς το ίδιο πράγμα για το οποίο η Google βρίσκεται στα δικαστήρια.
Επιπροσθέτως, η Google πληρώνει στην Apple περίπου 10-12 δισ. δολάρια ετησίως προκειμένου να ενσωματώνει στις συσκευές της τη δική της μηχανής αναζήτησης. Το ποσό αυτό καλύπτει περίπου το 20% του budget της Apple στο συγκεκριμένο πεδίο, οπότε εύκολα κατανοεί κάποιος πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έσοδο που θα εκλείψει.
Υπάρχει, τέλος, και κάτι ακόμη. Γνωρίζοντας γενικότερα την πολιτική της Apple, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως αυτή η νέα μηχανή αναζήτησης θα είναι εντελώς δωρεάν για όλες τις λειτουργίες της.
Από: Esquire ES
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Οι 10 καλύτερες πόλεις για ταξίδι με τους κολλητούς τα Χριστούγεννα
Ταξίδι με φίλους τις γιορτές; Δες 10 κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως που συνδυάζουν εμπειρίες, νυχτερινή ζωή και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι απαντά ο Γιώργος Μαζωνάκης στη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση σε 22χρονο
Μήνυση κατέθεσε 22χρονος κατά του Γιώργου Μαζωνάκη για καταγγελίες ανάρμοστης συμπεριφοράς. Η απάντηση του τραγουδιστή και οι εξελίξεις.
Μαρτυρίες για την απρόκλητη επίθεση του Νίκου Παππά κατά του δημοσιογράφου Νίκου Γιαννόπουλου
Μαρτυρίες δημοσιογράφων περιγράφουν ως απρόκλητη την επίθεση σε βάρος Έλληνα δημοσιογράφου στο Στρασβούργο, με τον Νίκο Παππά στο επίκεντρο και πολιτικές συνέπειες.
Αυτές τις γιορτές ανεβείτε στην κορυφή του ξενοδοχείου President
Γιορτάστε Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς στο PENTHOUSE 21
Εξόρμηση στον χειμώνα
Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, σκεφτόμαστε το πού, πότε και πώς, φτιάχνοντας δειλά δειλά βαλίτσες και προετοιμάζοντας αποδράσεις, λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά το τρίπτυχο βουνό-τζάκι-χιόνι. Σε προορισμούς και ξενοδοχεία σαν τα παρακάτω.
Γραφει Πωλινα Φραγκου