Τα newsletters που θέλεις -οπωσδήποτε- στο mail σου

Κι όμως, υπάρχουν κάποια που αξίζει να τα διαβάζεις συστηματικά.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 08 Δεκεμβρίου 2021

Για μία μεγάλη μερίδα κόσμου, τα newsletters είναι συνυφασμένα με τη λέξη smam. Όχι, άδικα, γιατί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξαν τεράστιο trend -μόνο τα κατοικίδιά μας δεν εξέδιδαν κι από ένα- και συχνά αρκετοί βρίσκονταν εγγεγραμμένοι σε αυτά χωρίς να έχουν καταλάβει πως συνέβη κάτι τέτοιο. Με τα newsletters όμως, ισχύει το ίδιο και με το ρέοντα λόγο. Καλύτερα είναι να μιλάμε όταν όντως έχουμε κάτι να πούμε, οπότε εκείνα που έχουν ουσιώδες περιεχόμενο, έχουν και λόγο ύπαρξης. Παρακάτω βρίσκεις όλα όσα αξίζει να λαμβάνεις στο email σου, το καθένα για το δικό του λόγο. 

Books On Gif

Το Books on Gif είναι μία εξαιρετική "συγχώνευση" μίας παλιάς μορφής τέχνης με μία σύγχρονη μέθοδο αφήγησης ιστοριών: μίνι κριτικές βιβλίων σε gif. Τέλειο;

Τα newsletters που θέλεις -οπωσδήποτε- στο mail σου

The Will Leitch Newsletter

Η κανονική "αποστολή του" Will Leitch περιλαμβάνει αθλήματα, συμβουλές για γονείς, ταινίες, πολιτισμό - λίγο από όλα. Όπως ένας παλιός αρθρογράφος εφημερίδων, ο Leitch εμφανίζεται πάντα ως ένας παλιός φίλος με τον οποίο διατηρείτε επαφή δια αλληλογραφίας. 

Embedded

Εδώ έχουμε ένα αιχμηρό, διασκεδαστικό "ενημερωτικό δελτίο" από την Kate Lindsay και τον Nick Catucci για τους μόνιμα συνδεδεμένους στο ίντερνετ- ή για όσους δεν είναι και χρειάζονται μία μίνι ανακεφαλαίωση του τι συμβαίνει γύρω τους. ranc

The New Fatherhood

Εκεί έξω υπάρχουν πολλές καλές συμβουλές και έμπνευση κυρίως για μαμάδες, λιγότερο για τους μπαμπάδες. Το The New Fatherhood καλύπτει αυτό το κενό σε μεγάλο βαθμό—με ειλικρινείς, χρήσιμες και συχνά χιουμοριστικές ενημερώσεις και θυμίζει το thread που θα ήθελες να έχεις για να συζητάτε κοινούς προβληματισμούς με άλλους γονείς. 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ NEWSLETTERS THE NEW FATHERHOOD

Hung Up

Το newsletter της Hunter Harris περιλαμβάνει πάντα αυτό που θα ήθελες να σκεφτείς για την πιο σημαντική -αν υπάρχει τέτοια- στιγμή στις εβδομαδιαίες ειδήσεις για τους απανταχού διάσημους.

Blackbird Spyplane

Το Blackbird Spyplane καταφέρνει να παντρέψει πολιτισμό και μόδα με έναν τουλάχιστον διασκεδαστικό και κατανοητό τρόπο. Εδώ εντοπίζεις ό,τι συνήθως περνά απαρατήρητο. 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ NEWSLETTERS BLACKBIRD SPYPLANE

Politics with Charles P. Pierce

Εντάξει, είμαστε λίγο προκατειλημμένοι. Αλλά πού αλλού μπορείς να βρεις μία συζήτηση για debate που συνέβη στις αρχές του 1800 στο Κογκρέσο σχετικά με την κατασκευή της αμερικανικής εθνικής οδού και πώς αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με τα σημερινά επιχειρήματα σχετικά με τις δαπάνες υποδομής; Κάθε Σάββατο, η διορατικότητα και η πολιτική παιδεία του Pierce προσφέρουν άπειρη γνώση απλόχερα. 

Platformer with Casey Newton

Ο Newton κάνει τον κόσμο των σπουδαίων τεχνολογιών όπως το Facebook, η Google να μη φαντάζει τόσο ασαφής στα μάτια κάποιων. Επιπλέον, συχνά καταπιάνεται με φλέγοντα ζητήματα όπως το απόρρητο και η διαδικτυακή ασφάλεια που αφορούν όλους.

Axios Pro Rata

Ο κόσμος των επιχειρηματικών ή ιδιωτικών κεφαλαίων και της "μεγάλης" τεχνολογίας αποτελεί θολό τοπίο που αναλύεται δύσκολα ακριβώς οι περισσότεροι προτιμούν να μην παραχωρούν σχετικές πληροφορίες δωρεάν. Εδώ, η Dan Primack and Co. προσεγγίζει τα τεκταινόμενα με γλαφυρή γραφή, εξαιρετική ανάλυση και χιούμορ. 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ NEWSLETTERS AXIOS

The Small Bow

Με την υπογραφή του πρώην συντάκτη του Gawker, το The Small Bow δεν είναι μόνο για όσους βρίσκονται σε ανάκαμψη. Πολλές ιστορίες καταφέρνουν να είναι ξεκαρδιστικές ενώ συχνά μας κάνουν να έχουμε αμφιβολίες για όλα όσα ήμασταν σίγουροι σχετικά με τον εαυτό μας μέχρι πρότινος. 

 

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου