Ξέρουμε πότε θα παραιτηθεί ο Elon Musk από το Twitter

Ο επιχειρηματίας από την Πρετόρια ψάχνει για ηλίθιους.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 21 Δεκεμβρίου 2022

Μέσα σε δύο μόλις μήνες απ' όταν ανέλαβε CEO στο Twitter, ο ξεχωριστός Elon Musk κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, αφού έκανε δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του CEO του Twitter, με το 57,5% όσων απάντησαν να λένε "ναι", συνεχίζει να προκαλεί δηλώνοντας ευθαρσώς ότι θα κάνει πράξη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με το που βρει κάποιον αρκετά ηλίθιο για να αναλάβει τη δουλειά. Μετά, θα τρέχει μόνο τις ομάδες που διαχειρίζονται το software και τους servers. Να πέσει το tweet:

Αγόρι παρορμητικό

Ως επικεφαλής του Twitter, ο Musk έχει προχωρήσει σε μια σειρά από κινήσεις που, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, δείχνουν παρορμητικές. Ανάμεσά τους, το ότι απέβαλλε από την πλατφόρμα του μια σειρά από δημοσιογράφους, ισχυριζόμενος ότι δημοσίευαν προσωπικές πληροφορίες για την πάρτη του, όπως το ποστάρισμα σε πραγματικό χρόνο της ακριβούς τοποθεσίας που βρισκόταν, παρότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Νωρίτερα, μία μόλις εβδομάδα αφού είχε περάσει το Twitter στα χέρια του, ο Elon Musk είχε λανσάρει την επί πληρωμή συνδρομή Twitter Blue με τόσο άτσαλο τρόπο που προκλήθηκε κομφούζιο από τους fakers που παρίσταναν celebrities ή εταιρείες. Αργότερα, το πρόγραμμα επαναλανσαρίστηκε βελτιωμένο.

Την Κυριακή, τέλος, το Twitter ανακοίνωσε μία νέα πολιτική, σύμφωνα με την οποία θα αποβάλλονταν οι λογαριασμοί που προωθούν άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Instagram, το Mastodon και το Truth Social του Donald Trump. Την ίδια μέρα, η σχετική ανακοίνωση διορθώθηκε, καθώς μπήκε ο αστερίσκος της επιβολής του νέου μέτρου μόνο σε λογαριασμούς που έχουν ως "κύριο σκοπό τους" την προώθηση ανταγωνιστικών πλατφορμών.

Δεύτερη αγάπη, δεύτερα φιλιά

Σε κάθε περίπτωση, είτε βρει τον ηλίθιο που ψάχνει είτε όχι, ο Musk, που παραμένει CEO της Tesla και της SpaceX, εδώ και λίγο καιρό έχει πέσει στη δεύτερη θέση της λίστας με τους πλουσιότερος ανθρώπους του κόσμου, καθώς στην πρώτη θρονιάστηκε ο Bernard Arnault, CEO του ομίλου LVMH.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.