Να τι είπε πραγματικά ο άνθρωπος πίσω από το Yanny ή Laurel

Όλη η αλήθεια δια στόματος του δημιουργού του.

22 Μαΐου 2018

Αν προ ημερών δεν ήσουν κλεισμένος σε κάποια σπηλιά θα πήρες χαμπάρι ότι μία είδηση όχι απλά έγινε viral αλλά χώρισε και το ίντερνετ στη μέση. Στους "γιαννικούς" και στους "λορελικούς".

Αν πάλι αυτή τη στιγμή το μαθαίνεις για πρώτη φορά, αυτό είναι το περίφημο audio clip Yanny or Laurel. Άκου το και να ξέρεις πώς κάποιος απέναντί σου, ακούει το αντίθετο από ότι εσύ.

Πλέον μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τι συμβαίνει, καθώς ο άντρας που ηχογράφησε το sound bite μίλησε, αποκαλύπτοντας τι ακριβώς είπε.

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος ηθοποιός του Broadway και τραγουδιστής Jay Aubrey Jones, ηχογράφησε το μήνυμα πίσω στο 2007, για να φτάσει στα αυτιά μας μια δεκαετία και κάτι αργότερα. Σκοπός της ηχογράφησης ήταν οι ανάγκες του site Vocabulary.com, για το οποίο χρειάστηκε να πει πάνω από 36.000 λέξεις σε διάστημα 3 μηνών.

"Απλά ακολούθησα το σενάριο της δουλειάς και είπα στο στούντιο ότι έπρεπε να πω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν viral" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Jones.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο Jones, το πρόβλημα έγκειται σε πόσο υψηλή ένταση θα ακούσεις τη φράση: Χαμηλά θα ακούσεις Laurel, δυνατά Yanny. Και για να μη διαφωνείς άλλο με τους φίλους σου, τους συναδέλφους σου στη δουλειά και τους διπλανούς στα bar, o τύπος είπε 100% Laurel.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης