5 ακουστικά υψηλής πιστότητας και ακραίας τεχνολογίας

Τα έχει πάρει το αυτί σου;

Θέλεις να μάθεις πώς θα ακούς όχι απλά καλύτερα, αλλά κυρίως με στυλ; Η απάντηση βρίσκεται στα ακόλουθα πέντε ακουστικά, που συνδυάζουν την ποιότητα με το design και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

(Από αριστερά προς τα δεξιά της φωτογραφίας όλα τα μοντέλα)

Quad ERA-1

Τα πρώτα ακουστικά της Quad δε θα μπορούσαν να μην είναι σχεδίασης planar –η εταιρεία έχει περισσότερο από μισό αιώνα παράδοση στον τομέα–, μπορούν όμως να μην είναι ηλεκτροστατικά. Ξεχωρίζουν για πολλούς λόγους, ανάμεσα στους οποίους και η τιμή τους, στο παρόν αφιέρωμα τουλάχιστον. Έρχονται με δύο σετ εναλλασσόμενα μαξιλαράκια, δερμάτινα και υφασμάτινα, και είναι σχετικά ελαφριά (420 γρ.). Υπόσχονται ότι θα προσφέρουν αυθεντικό ήχο, κάτι που είναι αυτονόητο για κάποιους για τις εταιρείες που έχουν έδρα στο Χάντινγκτον του Κέιμπριτζσαϊρ. Κάποιες από αυτές, εκτός από την Quad, είναι οι Meridian, Mission και Wharfedale.

quad-hifi.co.uk

Focal Clear

H Focal επιχειρεί να αναπαράγει σε ακουστικά τον χωρίς όρια ήχο –αυτόν που αναπαράγεται σε ένα μεγάλο ανοιχτό πεδίο– των μεγάλων (και υψηλού κόστους) ηχείων δαπέδου που έχει στην γκάμα της. Τα Clear είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου και μαγνησίου για να είναι ελαφρά και ανθεκτικά, έρχονται σε επαφή με επένδυση από διάτρητο δέρμα στη στέκα και στους προσαρμογείς, ενώ η χαμηλή τους αντίσταση (55Ω) διευκολύνει τη συνεργασία με φορητά media players. Συνοδεύονται από καλώδια τερματισμένα σε stereo mini jack, stereo jack και συμμετρικό XLR4 για να ταιριάζουν παντού.

focal.com

Denon AH-D5200

Φτιαγμένα για να ξεχωρίζουν με την εμφάνισή τους, τα AH-D5200 είναι διακοσμημένα με κυματιστό ξύλο, το οποίο απορροφά τους περιττούς κραδασμούς κατά την αναπαραγωγή. Οι προσαρμογείς αφτιού είναι επενδυμένοι με συνθετικό δέρμα που επικαλύπτει αφρώδες υλικό μνήμης για μεγιστοποίηση της άνεσης. Η Denon λέει ότι τα AH-D5200 κάνουν "αναθέρμανση και αναζωογόνηση του ήχου".

denon.co.uk

Audeze LCD-4z

Τα LCD-4z είναι μια πιο εύκολη στην οδήγηση εκδοχή των LCD-4, με αντίσταση 15Ω. H σχεδίαση planar περιλαμβάνει διάφραγμα κατασκευασμένο από φιλμ σε κλίμακα νανομικρών – ελαφρύτερο από τη μάζα του αέρα που μετακινεί, λέει η Audeze. Το δε μαγνητικό σύστημα έχει ένταση 1,5 Tesla. Φυσικά, πρόκειται για ακουστικά ανοιχτού τύπου που μπορούν να συνεργαστούν και να αποκαλύψουν το χαρακτήρα (και τις ατέλειες) μιας μεγάλης γκάμας πηγών αναπαραγωγής.

audeze.com

Sennheiser HD 800 S

Κατασκευασμένα από υλικά αεροδιαστημικής σε κρίσιμα σημεία, τα HD 800 S μειώνουν τις ανεπιθύμητες ταλαντώσεις που φτάνουν στους προσαρμογείς, ενώ εξασφαλίζουν άνεση με χρήση μικροϊνών στα μαξιλαράκια. Τα ακουστικά καλύπτουν πλήρως τα πτερύγια των αφτιών με απώτερο σκοπό να προσφέρουν ήχο φυσικού πεδίου, με αέρα ανάμεσα στα όργανα και ευκολία διάκρισής τους από τον ακροατή. Υψηλής ποιότητας είναι τα καλώδια που καταλήγουν οι ακροδέκτες stereo jack και XLR4.

en-uk.sennheiser.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης