Έτσι θα κάνεις το διάβασμα πιο ξεκούραστο στο iPhone

Ένα μικρό trick για τους φανατικούς της Apple.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 19 Φεβρουαρίου 2019

Music players, σημειωματάρια, αριθμομηχανές και κάμερες υψηλής ευκρίνειας. Τα smartphones σήμερα κάνουν πολύ περισσότερα από το να στέλνουν απλά μηνύματα και να δέχονται κλήσεις. Αν όμως δεν αποτελούν ιδανική λύση για τα e-books (τα e-readers κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά με τον ειδικό φωτισμό τους), δεν ισχύει το ίδιο και για όλα τα υπόλοιπα κείμενα που διαβάζουμε. Ειδήσεις, άρθρα και long reads περνούν καθημερινά από τις οθόνες μας.

Έτσι για να μπορούν οι χρήστες της Apple να διαβάζουν πιο ξεκούραστα όλες αυτές τις ηλεκτρονικές σελίδες, η εταιρεία λάνσαρε μία νέα λειτουργία στο Safari που είναι συμβατή με iPhones, iPads και Macs. Πώς όμως λειτουργεί;

Πήγαινε στην κορυφή ενός άρθρου στην γραμμή του URL. Εκεί θα δεις ένα εικονίδιο που αποτελείται από τέσσερις παράλληλες γραμμές. Αν το πατήσεις θα εμφανιστεί η επιλογή "Reader View". Εδώ είναι που έρχεται η στιγμή να σου αποκαλύψουμε το trick: αν το πατήσεις παρατεταμένα αντί για μία φορά θα εμφανιστεί η επιλογή "Use on All Websites". Επιλέγοντάς την το διάβασμα αυτομάτως θα γίνει πιο ξεκούραστο κάθε φορά που θα ανοίγεις το Safari.

Έτσι θα κάνεις το διάβασμα πιο ξεκούραστο στο iPhone

Γιατί; Διότι οι χαρακτήρες είναι προσαρμοσμένοι κατάλληλα για διάβασμα σε αυτήν την λειτουργία, ενώ παράλληλα δεν εμφανίζονται οι διαφημίσεις και τα εκνευριστικά pop-ups παράθυρα. 

Καλό, βέβαια, είναι να είσαι προσεκτικός μιας και υπάρχουν sites που δεν υποστηρίζουν σωστά αυτήν την λειτουργία. Μην απογοητευτείς αν συμβεί, δεν έπαθε κάτι το κινητό ή o browser, απλά γύρνα τον στις προηγούμενες ρυθμίσεις μιας και το συγκεκριμένο άρθρο δεν υποστηρίζεται.

Τέλος, θα πρέπει να σκεφτείς και κάτι άλλο: η λειτουργία όντως σε βοηθά να διαβάζεις πιο ξεκούραστα, παράλληλα όμως στερεί από τα αγαπημένα σου sites έσοδα και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα. Σίγουρα οι διαφημίσεις ενοχλούν όλους τους αναγνώστες, χωρίς όμως αυτές δεν θα υπάρχουν sites και χωρίς αυτά δεν θα έχεις τίποτα να διαβάσεις στη νέα λειτουργία που λάνσαρε η Apple.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

O Elon Musk μόλις έφτιαξε ένα λογισμικό που κατασκευάζει fake news

Ευτυχώς το text generator που δημιούργησε μία από τις εταιρείες του δεν θα δοθεί ακόμα στο κοινό.

Κάπως έτσι θα μοιάζουν οι διαστημικές στολές που ετοιμάζει ο Richard Branson

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour αναλαμβάνει την ένδυση αστροναυτών και επιβατών της Virgin Galactic.